Michael Monroe a fost nevoit să elimine șase melodii de pe noul său album solo

„Aveam 18 piese înregistrate pentru discul ăsta, dar nu am vrut să îl fac prea lung, așa că am avut probleme în a mă decide asupra a numai 12,” declară solistul.

Michael Monroe (Hanoi Rocks), va reveni cu un album pe data de 18 octombrie, prin intermediul casei de discuri Silver Lining Music. Pentru a promova discul „One Man Gang”, artistul a oferit un interviu celor de la Love Is Pop, menționând și câteva detalii despre piesele bonus și colaboratorii săi.

„Mereu încercăm să scoatem cele mai bune albume pe care le putem crea,” declară muzicianul, „așa că se formează singure pe parcurs. Aveam 18 piese înregistrate pentru discul ăsta, dar nu am vrut să îl fac prea lung, așa că am avut probleme în a mă decide asupra a numai 12. [...] Îmi place ca albumele să fie destul de scurte ca, după ce le asculți, să vrei să le mai auzi o dată. Nu contează cât de mișto sunt cântecele, urechile obosesc după o vreme,” completează el.

Dintre melodiile eliminate de artist, două vor fi incluse ca bonusuri pe varianta japoneză a CD-ului („Built For Speed” și „High Tail Kids”), iar o a treia este posibil să apară, tot ca bonus, pe cea europeană („Can’t Give Up The Ghost”). „Iar celelalte piese pe care le-am exclus vor ajunge, probabil, pe următorul album pentru că erau prea reușite să ajungă doar melodii bonus,” spune Michael.

Pe lângă colaborarea cu Captain Sensible (Raymond Burns) de la The Damned (cu care e prieten încă din anii ’80), Monroe l-a recrutat și pe Eicca Toppinen de la Apocalyptica pentru un cântec. „Și el îmi este un bun prieten și a cântat cu noi pe scenă,” mărturisește Michael. „La aniversarea de 30 de ani a carierei mele solo, am avut un concert uriaș la Casa de Cultură din Helsinki și a cântat la violoncel pe melodia Don’t You Believe Me, iar la spectacolul cu care am sărbătorit 50 de ani, Apocalyptica au cântat la trei instrumente pe Million Miles Away și încă un cântec”.

Cei care i-au fost alături lui Monroe pentru discul ăsta sunt basistul Sami Yaffa, chitariștii Rich Jones și Steve Conte și toboșarul Karl Rockfist.  

Poți asculta deja, mai jos, două dintre piesele incluse pe material – „One Man Gang” și „Last Train To Tokyo”.

Iată lista completă a melodiilor care vor apărea pe discul „One Man Gang”:

  1. One Man Gang
  2. Last Train To Tokyo
  3. Junk Planet
  4. Midsummer Nights
  5. The Pitfalls Of Being An Outsider
  6. Wasted Years
  7. In The Tall Grass
  8. Black Ties And Red Tape
  9. Hollywood Paranoia
  10. Heaven Is A Free State
  11. Helsinki Shakedown
  12. Low Life In High Places

Foto: Facebook

Web radios