Eric Bell (Thin Lizzy) susține că nu a fost plătit de Metallica pentru o apariție live din 1999

În locul celor 2.000 de lire sterline la care se aștepta, Bell a primit obiecte personalizate din partea Metallica.

Chitaristul Eric Bell (Thin Lizzy) a declarat într-un interviu acordat publicației The Irish Sun, preluat de Ultimate Classic Rock, că nu a fost plătit pentru aportul său la una dintre piesele interpretate live de Metallica. Muzicianul a fost invitat să cânte melodia „Whiskey in the Jar” în cadrul concertului susținut de titani în Dublin, în 1999, fără ca vreo plată să fie stabilită în avans. Mare i-a fost surpriza lui Bell când, după spectaol, a primit niște tricouri cu Metallica, niște brelocuri și niște șepci în locul celor 2.000 de lire sterline la care se aștepta.

„Nu mi-am dat seama până stăteam în mașină, în drum spre casă, că nu m-au plătit,” mărturisește chitaristul. „M-am gândit că o să primesc ceva prin poștă, dar nu am primit absolut nimic. Mai târziu, a încercat cineva să contateze Metallica, dar s-a dovedit a fi imposibil, așa că [persoana] a renunțat,” continuă Eric.

Având în vedere averea legendelor, Bell susține că se aștepta să fie plătit măcar cu 2.000 de lire sterline. Acum, la douăzeci de ani după întâmplarea asta, chitaristul pare să fi învățat din greșeli. „Dacă Metallica m-ar ruga din nou să apar alături de ei ca invitat, le-aș cere 5.000 în avans. Cash, ca să știu că îi am în buzunar,” declară el.

Poți afla toate detaliile poveștii de aici – de la transport și locul de întâlnire, până la misterioasa foaie semnată de artist înaintea spectacolului. The Irish Sun relatează și motivul pentru care i-a fost propusă această colaborare lui Bell. Trupa lui, Thin Lizzy, interpreta deja de ceva vreme melodia asta tradițional irlandeză (din 1972), piesa fiind chiar inclusă pe compilația „Whiskey in the Jar”, lansată de irlandezi în 1996.

Foto: Facebook, Szymor Goralczik

Web radios