Perttu Kivilaakso (Apocalyptica) explică ideea din spatele discului „Cell-0”

Iată de unde vine titlul (hint: nu are treabă cu violoncelul) și ce mesaj au vrut finlandezii să transmită prin intermediul materialului.

Într-un interviu acordat pentru publicația online My Global Mind, Perttu Kivilaakso a abordat câteva subiecte numai bune de disecat, în principiu despre cel mai recent album semnat Apocalyptica, „Cell-0” – totul în interesul fanilor, bineînțeles.

O întrebare amuzantă despre cum se pronunță titlul noului disc a rezultat într-un răspuns sincer și deloc zeflemitor. „În cazul ăsta, nu are nimic de-a face cu violoncelul înafara modului în care este scris cuvântul,” a declarat Perttu. „Vedem asta mai mult ca pe o creație a ceea ce definim ca «particula lui Dumnezeu», ceva ce simțim că lipsește din lume la momentul ăsta într-un univers care se îndreaptă într-o direcție neplăcută”. Albumul, completează el, abordează căutarea acestei particule în universul uman – „acea particulă care ne face să ne pese de tot ce se întâmplă în jurul nostru”.

Primul single extras de pe disc, „Ashes Of The Modern World” a fost un indiciu pentru ceea ce avea să urmeze – piesa subliniază impactul negativ pe care omenirea îl are asupra lumii necuvântătoarelor. Aceasta, spune Kivilaakso, se îmbină perfect cu însemnătatea melodiei care dă titlul albumului, care sugerează că omul este precum celulele canceroase pentru planeta noastră.

„Cell-0” a apărut pe piață mai devreme luna asta, pe data de 10. După cum menționează finlandezii pe site-ul oficial, acesta este primul material de studio complet instrumental pe care l-au lansat în ultimii șaptesprezece ani.

Foto: Facebook, RockFM

 

Web radios