Ian Anderson consideră că o reuniune Jethro Tull este puțin probabilă

Într-un interviu acordat pentru publicația Classic Rock, muzicianul a enumerat câteva dintre motivele pentru care o posibilă reuniune nu i se pare o idee bună.

Într-un interviu acordat pentru publicația Classic Rock, solistul Ian Anderson a declarat că o reuniune Jethro Tull ar rezulta într-o scenă mult prea aglomerată. „Și, în multe cazuri,” spune artistul, „acești membri din trecut ai formației nu mai cântă – și nu o mai fac de ani buni. Este (n.r. o situație) complicată”.

Scoțianul mărturisește că mereu i-a dat dureri de cap toată treaba asta – „Despre care ediție a trupei vorbim? Să alegi anumiți oameni în detrimentul altora ar denota favoritism. Iar eu nu am favoriți,” a continuat cântărețul. Și, în orice caz, completează el, important este ca muzica formației să dăinuie, indiferent de cine este interpretată.

Anderson și-a dezvoltat un repertoriu impresionant și sub propriul nume – artistul a lansat șase albume de studio solo de-a lungul anilor, ultimul fiind intitulat „Homo Erraticus” (2014). Acesta este un album conceptual, al cărui linie narativă este legată de două discuri precedente ale artistului – „Thick as a Brick” (1972) și „Thick as a Brick 2” (2012). Albumul are trei părți, fiecare conținând un număr diferit de melodii care spun povestea omului rătăcitor – „Partea Întâia: Cronici” (opt cântece), „Partea A Doua: Profeții” (trei piese) și „Partea A Treia: Revelații” (patru melodii).

Muzicianul urmează să pornească la drum în turneul „JETHRO TULL The Prog Years” la sfârșitul lunii curente. Fanii din toată lumea vor avea ocazia să îl vadă live pe artist până pe 26 noiembrie.

Foto: Facebook, Jethro Tull, Travis Latam Photography

Web radios