Lui Dave Grohl (Foo Fighters) nu îi place să se vadă în filmări

„Cred că odată ce am început să mă relaxez și să realizez că unul dintre cele mai importante elemente ale vieții de artist este să fii tu însuți, situația s-a îmbunătățit,” mărturisește muzicianul.

Entertainment Weekly au reușit să îl prindă de solistul Foo FightersDave Grohl, pentru o discuție rapidă, aceasta fiind preluată de publicația Ultimate Guitar. Conversația nu s-a axat pe ideile de viitor ale lui Grohl sau pe materialul la care muzicianul lucrează alături de trupa sa, ci pe una dintre cele mai mari insecurități ale artistului. Dave mărturisește că nu suportă să se urmărească pe video, iar în trecut nu îi plăcea nici măcar să se audă cântând.

„Nu îmi place să urmăresc filmări în care apar absolut deloc,” spune muzicianul. „Îmi amintesc încă dinainte să apară Foo Fighters, eram singur într-un studio în beci înregistrând niște piese pe care nu am lăsat pe nimeni să le asculte pentru că nu îmi plăcea sunetul vocii mele, nu îmi plăceau versurile, nu mi se părea că sunt un chitarist prea bun… Lista este lungă,” continuă el.

Melodiile înregistrate în perioada respectivă au avut, susține Dave, un rol terapeutic, acestea ajutându-l odată ce a început activitatea alături de formație. „Voiam ca publicul să vadă și să audă o trupă care să merite banii de bilet, așa că ascultam înregistrări a să văd cum mă pot îmbunătăți și m-am gândit mult la cum să fac trupa mai bună”.

Toată activitatea asta, însă, nu îi făcea deloc plăcere. Până la un moment dat, când a realizat că dă tot ce poate pe scenă, iar asta e ce contează. „Și cred că odată ce am început să mă relaxez și să realizez că unul dintre cele mai importante elemente ale vieții de artist este să fii tu însuți, situația s-a îmbunătățit – sau măcar m-am simțit mai bine, nu știu dacă situația s-a îmbunătățit de fapt”.

În 2018, Dave a lansat „Play”, o melodie de 23 de minute pentru care a interpretat singur toate părțile instrumentale. Aceasta a fost dedicată tuturor studenților din domeniul muzical.

Foto: Instagram, Foo Fighters@scarlet_bucket

Web radios