Pearl Jam ne primesc în culise pentru filmarea videoclipului piesei „Retrograde”

Cu ajutorul Gretei Thunberg, americanii au reușit să creeze un material vizual cu impact - iată cum s-a desfășurat munca din spatele acestuia.

Videoclipul oficial al melodiei „Retrograde”, lansată de legendarii Pearl Jam, a apărut luna trecută, dar aventura nu s-a oprit acolo. După cum relatează cei de la Classic Rock, formația a decis să le dezvăluie fanilor și procesul din culise.

Cel mai recent videoclip atașat albumului „Gigaton” ilustrează un posibil viitor al Pământului, devastat de schimbarea climatică.  Pentru a aduce conceptul la viață, muzicienii au apelat la ajutorul uneia dintre cele mai puternice voci pentru protecția mediului, Greta Thunberg.

„Gigaton”, cel de-al unsprezecelea album semnat de americanii de la Pearl Jam, a apărut pe piață la sfârșitul lunii martie, fiind promovat prin lansarea single-urilor „Dance of the Clairvoyants”, „Superblood Wolfmoon”, „Quick Escape” și „Retrograde”. În clasamentul Billbard 200, discul a urcat pe poziția a cincea, ocupând locul al șaselea în topul oficial al Marii Britanii.

Foto: Facebook, Pearl Jam

Web radios