Jonathan Davis: Despre cel mai recent album Korn și dependența de droguri

Muzicianul povestește cum l-a afectat moartea soției sale, datorată unei supradoze, dar și cum a renunțat el la droguri acum douăzeci și doi de ani.

Solistul formației Korn, Jonathan Davis, a sărbătorit douăzeci și doi de ani de când a renunțat la droguri, subiect abordat de muzician într-un interviu acordat în cadrul podcastului „Wide Ride!”, preluat de cei de la Alternative Press.

Legat de cel mai recent album semnat Korn, „The Nothing”, Davis mărturisește că a fost o întruchipare a suferinței rezultate din pierderea soției sale. „Am trecut prin multe chestii. Am ajuns într-un stadiu foarte întunecat și cred că am adus înapoi cu mine ceva întunecat de când am pierdut-o pe ea”.

Deși albumul a fost dificil de creat, mai ales pentru că soția sa a murit din cauza unei supradoze, Jonathan declară că acum se simte bine. „Este un disc incredibil, a fost un album foarte greu de creat pentru mine. Am depășit momentul, mereu m-am folosit de muzică pentru a procesa lucrurile prin care trec și am făcut și asta”.

Cât despre propria sa istorie cu drogurile, Davis povestește că există chiar și o melodie lansată de Korn care abordează dependența sa de metamfetamină – „Helmet In The Bush” (1994). „Am încetat cu drogurile imediat după cel de-al treilea disc al nostru. Așa că am terminat cu metamfetamina când am plecat în turneu pentru că nu puteam funcționa. Nu era posibil să rămân treaz două zile și să mă concentrez la turneu și să rămân sănătos, așa că a trebuit să mă opresc”. Artistul mărturisește că imediat ce a plecat în turneu pentru „Biohazard” și „House Of Pain” s-a izolat în patul din autocarul de turneu și a dormit cinci zile, trezindu-se apoi pentru un spectacol.

Întregul interviu poate fi ascultat mai jos.

Foto: Instagram, Jonathan Davis, Scott Lukes

Web radios