Stone Gossard (Pearl Jam): Despre Van Halen și efectul pandemiei asupra trupei sale

„Van Halen erau cea mai tare formație rock live din toate timpurile,” a declarat Gossard pentru publicația Classic Rock.

Moartea chitaristului Eddie Van Halen, la începutul lunii octombrie, a avut un efect greu de ignorat asupra comunității muzicale – numeroși muzicieni i-au adus omagii, iar Wolfgang Van Halen a lansat prima piesă din cariera lui, aceasta fiind dedicată tatălui său. Printre cei care au comentat asupra evenimentului se numără și chitaristul Pearl Jam, Stone Gossard, care a vorbit despre asta cu cei de la Classic Rock.

„Știam că Eddie Van Halen se lupta cu cancerul de mult timp, așa că am fost șocat, dar nu am fost complet surprins când a murit. Nu cred că a existat o experiență live mai bună,” spune el legat de Van Halen, „mai ales când vine vorba de atingerea obiectivelor de a aduce lumea împreună, într-o atmosferă veselă, ritmică, fără griji, jucăușă. Van Halen erau cea mai tare formație rock live din toate timpurile,” a declarat Gossard.

Muzicianul a povestit puțin și despre impactul pe care l-a avut pandemia asupra propriei sale formații, care avea planuri live. „A fost dificil,” declară Stone. „[…] Cred că mai aveam o singură sesiune de repetiții rămasă. Dar suntem o formație rock bogată, cu polițe de asigurare. Ne aflăm într-o situație mai bună decât 99.9% din restul oamenilor. Pentru oricine lucrează în domeniul restaurației sau în orice domeniu are treabă cu spațiile publice – este foarte dificil. Pentru noi, nu e același lucru ca și când aș avea douăzeci și doi de ani și aș avea o trupă gata să lanseze primul album. Vreau să spun, asta ar fi oribil,” mărturisește artistul. Gossard continuă prin a declara că nu știe dacă lumea va mai fi vreodată la fel ca înainte de pandemie.

Pearl Jam și-au amânat turneul european pentru lunile iunie și iulie 2021, urmând ca, ulterior, să susțină câteva concerte și în America de Nord – din păcate, majoritatea spectacolelor de pe teritoriul nord-american nu au fost încă reprogramate.

Foto: Facebook, Stone Gossard, Karen Loria

Web radios