Phil Lynott, la ultimul spectacol susținut vreodată de Thin Lizzy în Marea Britanie (audio)

Phil Lynott, de la Thin Lizzy, a încetat din viață pe 4 ianuarie 1986. Iată un memento despre ceea ce avea mai bun Phil Lynott, la ultimul concert Lizzy din Marea Britanie, la comemorarea de 35 de ani.

Pe 4 ianuarie 1986, Phil Lynott, carismaticul solist Thin Lizzy, a murit de pneumonie și insuficiență cardiacă din cauza septicemiei, în secția de terapie intensivă a Salisbury Infirmary. Lynott avea doar 36 de ani.

Thin Lizzy a avut ultimul spectacol din Marea Britanie cu doar 2 ani si jumatate mai devreme, la finalul festivalului Reading, pe 28 august 1983. Din păcate, la acea vreme, frontmanul Thin Lizzy era deja într-o stare proastă ca urmare a dependenței sale de heroină.

Lynott și chitaristul Scott Gorham, care se aflau atunci în aceeași stare, incercand sa-si controleze dependența de heroină, au luat decizia de a pune capăt Thin Lizzy chiar înainte de a începe lucrul la albumul "Thunder And Lightning" din 1983. În decembrie 1985, cu trei săptămâni înainte ca Lynott să se prăbușească acasă și să intre în comă, Scott Gorham l-a vizitat și a fost șocat de cât de grav se deteriorase sănătatea prietenului său.

„Am auzit vestea la scurt timp după aceea", i-a povestit Scott Gorham biografului sau. "Am auzit-o pe soția mea Christine vorbind la telefon și a scăpat telefonul și a început să planga. Și doar știam. Apoi mi-a spus ea și am început să plâng și eu. A fost o scenă oribilă. Din câte am auzit, chiar dacă ar fi încetat să se mai drogheze în aceeași zi în care am fost la el acasă, tot ar fi murit. Era prea târziu, prea multe lucruri mergeau prost”.

Înmormântarea lui Lynott a avut loc la Biserica St Elizabeth din Richmond pe 9 ianuarie 1986 și a fost urmată de o a doua slujbă la Biserica Parohială Howth din Dublin, pe 11 ianuarie. A fost înmormântat în Cimitirul St Fintan, Dublin.

Mai jos puteți auzi o înregistrare a setului complet de 19 melodii Thin Lizzy la Reading ’83, care se deschide cu "Jailbreak" și se încheie linistit, cu "Still In Love With You". Este o versiune care a circulat pe piata neagra în 1992 sub numele de BBC Radio One Live in Concert. Pana cand versiuni calitativ superioare vor aparea pe serviciile de streaming, iata cum a fost:

Web radios