JR Bareis (Love and Death, feat. Brian „Head” Welch) spune că pandemia a facilitat lansarea albumului „Perfectly Preserved”

Artistul mărturisește că pandemia le-a oferit membrilor formației oportunitatea de a tria materialul deja compus și de a scrie piese noi.

Love and Death, grup din care face parte chitaristul Brian Welch, zis și „Head”, a revenit cu cel de-al doilea album de studio zilele trecute. Despre discul „Perfectly Preserved” povestește câte ceva chitaristul JR Bareis, într-un interviu acordat pentru publicația online Overdrive.

Acest al doilea album al trupei a apărut la opt ani de la debutul muzicienilor în acest format – evident, perioada asta de pauză ne face să ne punem întrebări. „Am început să scriem prin 2014,” mărturisește Bareis, povestind că asta se întâmpla când avea fiecare membru o fărâmă timp liber. „Când a început cu adevărat pandemia, ne-a eliberat într-un fel programul și ne-am putut concentra cu adevărat pe restul materialului de pe album”. 2020 a fost anul decisiv după spusele sale – muzica scrisă până atunci a fost sortată și au fost compuse alte patru piese noi.

JR confirmă ceea ce se specula deja în presă – albumul a fost inspirat din experiențele personale ale muzicienilor, iar piesele noi „reflectă haosul din lume, de la politică și până la sănătatea mintală, suicid și nivelul general de bunăstare”.

„Perfectly Preserved” a fost produs de Jason Rauch și Joe Rickard și a ajuns la urechile fanilor pe data de 12 februarie.

Foto: Instagram, Love And Death

Web radios