Wood a spus în notă că a fost „copleșit și onorat” să primească distincția, înainte de a-și aminti legaturile sale cu Londra, orasul natal.
Acordarea „The Freedom of the City of London” reprezintă una dintre cele mai vechi tradiţii britanice, primul „Freedom” fiind menţionat în anul 1237. În Evul Mediu, primirea sa era o condiţie obligatorie pentru toţi cei care doreau să lucreze sau să facă afaceri în City. Astăzi, majoritatea raţiunilor iniţiale pentru obţinerea acestui titlu au disparut, ramânând însă un simbol care onorează pe cei care îl primesc.
Ocuparea unor demnităţi publice în City of London continuă însă să fie posibilă doar pentru cei care sunt „Freemen”. Anecdotic, statutul de Freeman asigură, teoretic, şi câteva privilegii istorice: dreptul de a traversa London Bridge cu oi sau vite (amintire din perioada când în City of London se organiza târg de animale), dreptul de a purta în public sabia fără teacă (Freemen aveau datoria de a apara oraşul, dacă era atacat) sau de a avea căsătoria oficiată în Catedrala St. Paul.
Între cei care au primit acest titlu de-a lungul timpului, se numără personalităţi precum Benjamin Disraeli, Amiralul Horatio Nelson, David Lloyd George, Woodrow Wilson, Franklin D. Roosevelt, Dwight D. Eisenhower, Winston Churchill, Margaret Thatcher, Helmuth Kohl, Nelson Mandela, Otto von Habsburg, Regina Margrethe II a Danemarcei.
Regele Mihai a primit în 2011 distincția Freedom of the City of London.