Fostul solist Uriah Heep, John Lawton, a murit la 74 de ani

Fostul solist Uriah Heep, John Lawton, a murit la vârsta de 74 de ani. Lawton a fost vocalul Uriah Heep din 1976 până în 1979, apărând pe trei dintre albumele de studio ale formației: "Firefly" (1977), "Innocent Victim" (1977) și "Fallen Angel "(1978).

Uriah Heep a publicat următoarea declarație: „Cu profund regret împărtășim vestea devastatoare și tragică a mortii bruște și total neașteptate a lui John Lawton la 29 iunie 2021.

Contrar celor spuse, nu a avut nicio boală, ceea ce face ca trecerea lui să fie de neînțeles.

A mers liniștit cu soția lui lângă el. John, ne va fi foarte dor de tine".

În 2013, Lawton s-a alăturat Uriah Heep pentru turnee în Olanda, Germania, Austria, Italia și Elveția. Lawton s-a reunit cu grupul pentru a-l inlocui pe Bernie Shaw, care a avut nevoie de ceva timp liber pentru o procedură medicală de rutină.

Chitaristul Uriah Heep, Mick Box, a împărtășit o amintire specială cu John de la sfârșitul anilor șaptezeci, spunând: „Una dintre amintirile mele este Heep cântând „Wise Man” la „Top Of The Pops . Dacă a existat vreodată o melodie care să nu dea vreun indiciu despre faptul ca aceea era o formație hard rock, acesta era și am fost îngrijorat că vom fi acuzați că ne-am vândut pentru bani. Nu trebuia să mă îngrijorez, deoarece John a cântat-o atât de puternic încât nu numai că a salvat piesa, dar fanilor rock le-a plăcut și lor".

Foto (al 4-lea de la stanga la dreapta): Getty Images/ Guliver.

 

Web radios