Phil Collins: turneul de reuniune Genesis din 2021 va fi ultimul

Înaintea mult așteptatului turneu de reuniune Genesis care a început la Birmingham pe 20 septembrie, Phil Collins a confirmat că acesta va fi și ultimul pentru grup.

Tony Banks, Mike Rutherford și Phil Collins au anunțat la începutul anului 2020 că se reunesc pentru un turneu numit „The Last Domino?”. Trio-ului, care cântă împreună pentru prima dată din 2017, urmează să li se alăture în turneu Nic Collins la tobe și chitaristul / basistul Daryl Stuermer.

Turneul din Marea Britanie, stabilit inițial pentru noiembrie și decembrie 2020, înainte de a fi amânat în aprilie și apoi din nou în septembrie - totul din cauza pandemiei de coronavirus - va preceda o nou-anunțată etapă nord-americană.

Într-un nou interviu cu Mojo, Collins a spus: „Acest turneu englezesc și american, asta va fi suficient pentru mine”.

După 54 de ani de carieră, solistul şi bateristul Phil Collins a declarat recent într-un interviu acordat BBC: „Am o oarecare deficienţă fizică, ceea ce este frustrant. Abia pot ţine un băţ cu mâna asta”.

În vârstă de 70 de ani, muzicianul are o problemă neurologică la braţul stâng, dar şi probleme de auz şi a suferit o accidentare la cap în 2017 şi una la coloană în 2007.

Phil Collins a părăsit prima dată grupul în 1996 şi a revenit în 2007 pentru turneul de succes „Turn It on Again”. A avut o carieră solo de succes, recompensată, între altele, cu 8 premii Grammy din 28 de nominalizări.

Pentru a marca noul turneu, Genesis va lansa compilaţia „The Last Domino? The Hits” pe 17 septembrie.

„În linii mari în ceea ce mă priveşte, nu ştiu dacă mai vreau să plec la drum”, a adăugat Collins, vorbind despre viitor, şi care a refuzat să spună direct dacă Genesis va renunţat complet la turnee. „Suntem toţi bărbaţi de vârsta mea”, a punctat el.

Grupul este completat de chitaristul Mike Rutherford şi claviaturistul Tom Banks, care, alături de Collins, sunt membrii ai trupei de la înfiinţarea acesteia, în 1967. Solistul şi co-fondatorul Peter Gabriel a părăsit trupa în 1975, an în care Collins a preluat şi rolul de vocalist.

Rutherford a spus legat de declaraţia lui Collins referitor la retragerea trupei: „Sunt în regulă cu asta”.

Născut pe 30 ianuarie 1951, la Londra, Philip David Charles Collins este membru fondator al grupului Genesis.

A ajuns prima dată cu trupa în top 10 al Billboard 200 cu „Abacab” (1981), clasat pe poziţia a şaptea. În acelaşi an, Collins a debutat discografic solo cu „Face Value”, care cuprinde piesele „In The Air Tonight" şi „I Missed Again” şi care a ajuns tot pe locul 7 în clasamentul american al albumelor.

Phil Collins a primit primul Grammy din carieră pentru „Best Pop Vocal Performance” cu „Against All Odds (Take A look At Me Now)".

El a fost baterist pentru Led Zeppelin în timpul concertului de reunire în cadrul Live-Aid din 1985.

A fost desemnat MusiCares Person of The Year în 1997 la gala caritabilă a organizaţiei care strânge fonduri pentru artiştii şi personalul din industrie care au nevoie de ajutor.

Collins a înfiinţat Little Dreams Foundation în 2000, cu misiunea de a sprijini tinerele talente ce nu dispun de mijloace financiare să îşi atingă obiectivele.

Web radios