Måneskin: Iată ce formații îi inspiră pe câștigătorii glam-rock ai concursului Eurovision

Muzicienii îi includ pe lista celor care le-au trezit dragostea pentru muzică pe Black Sabbath și David Bowie, însă acești artiști nu sunt singurii menționați.

După ce au câștigat detașat concursul muzical Eurovision, anul ăsta, italienii de la Måneskin au început să se bucure și de faimă globală. Într-un interviu acordat pentru cei de la Rolling Stone, muzicienii au povestit despre artiștii care i-au ajutat să îndrăgească muzica încă din tinerețe. Majoritatea răspunsurilor au inclus, inevitabil, mențiuni despre David Bowie, Black Sabbath și Aerosmith, însă toboșarul Ethan Torchio a menționat și Led Zeppelin.

Cât despre stil (unul dintre elementele care îi ajută pe italieni să iasă în evidență), fiecare dintre membrii grupului a avut un răspuns diferit. Ethan a declarat că s-ar simți ca în Rai în garderoba lui Bowie, pe când basista Victoria De Angelis a ales un alt reprezentant al muzicii rock – Mick Jagger. Chitaristul Thomas Raggi și-a demonstrat pasiunea pentru lookurile mai dure alegându-l pe Slash, iar solistul Damiano David a mărturisit că Joe Perry este modelul său stilistic.

Până în prezent, muzicienii au lansat deja două albume de studio: „Il ballo della vita” (2018) și „Teatro d’ira: Vol. I” (2021). De atunci, artiștii nu au stat pe tușă, ci au revenit și cu o colaborare cu Iggy Pop pentru singleul „I WANNA BE YOUR SLAVE” și cu piesa „MAMMAMIA”.

Foto: Facebook, Maneskin

Web radios