Mural Lemmy Kilmister în Spania

Lemmy a murit în decembrie 2015, la vârsta de 70 de ani, la scurt timp după ce a aflat că a fost diagnosticat cu cancer.

Potrivit Metal Journal, o pictură murală cu liderul Motorhead, Ian Fraser „Lemmy” Kilmister, a apărut recent pe o stradă din Bilbao. Identitatea artistului este necunoscută momentan, dar pictura murală poate fi găsită pe Iturribide, o stradă binecunoscută tuturor fanilor de heavy metal din Bilbao, deoarece unele dintre cele mai populare pub-uri de heavy metal au fost amplasate acolo încă din anii '80.

Motorhead a fost nevoită să anuleze o serie de spectacole în 2015 din cauza sănătății precare a lui Lemmy, deși trupa a reușit să finalizeze un ultim turneu european cu câteva săptămâni înainte de moartea sa.

În iunie 2020, a fost anunțat că Lemmy va primi un film biografic. Filmul „Lemmy” va fi regizat de Greg Olliver, care a regizat anterior documentarul cu același nume din 2010, „Lemmy”.

„Lemmy” va urmări viața lui Kilmister care a crescut în Stoke-on-Trent, devenind roadie pentru Jimi Hendrix și membru al trupei de rock psihedelic Hawkind, înainte de a forma Motorhead.

O urnă personalizată care conține cenușa lui Lemmy este expusă permanent în cimitirul Forest Lawn din Hollywood, California.

Imagini prin amabilitatea lui Pedro Alonso / Metal Journal.

Web radios