Josh Katz (Badflowers) susține că rock-ul ține exclusiv de atitudine

Solistul formației Badflower, Josh Katz, consideră că atitudinea contează mult mai mult decât instrumentația.

Schimbarea este întotdeauna un subiect controvesat – mulți sunt pro, poate la fel de mulți contra, iar lumea se mișcă pe repede-nainte. Printre adepții schimbării, mai ales în ceea ce privește muzica rock, se numără și solistul formației Badflower, Josh Katz. Într-un interviu acordat pentru publicația online Alternative Press, artistul a explicat ce înseamnă genul rock pentru el și cum vede schimbările de pe scena asta.

Cred că este vorba numai despre atitudine,” spune Josh. „Asta gândeam și înaintea lui 2021, dar nu are nimic de-a face cu genurile muzicale. Există piese rock ce folosesc ritmuri trap și aspecte electronice. Sincer, nu-mi place deloc conceptul genurilor. Cântecele bune sunt cântece bune,” susține el.

E clar că pentru Katz, atitudinea contează mult mai mult decât instrumentația. „Există o atitudine și un spirit rock'n'roll. Asta este de necontestat. Billie Eilish, ea este un star rock, pur și simplu. Nu există nimic altceva înafară de rock, pentru că asta este atitudinea ei. Pentru mine, acesta este spiritul și îmi place treaba asta,” explică artistul.

Katz mărturisește și că îi pare tare bine că s-a terminat epoca sexului, a drogurilor și a rock'n'roll-ului - toate combinate. „Nu am avut niciodată vreo conexiune cu asta. Nu asta m-a atras la acest gen muzical, așa cum s-a întâmplat cu mulți oameni. Și vedem asta pe măsură ce oamenii sunt renegați din ce în ce mai des. Mulți dintre artiștii respectivi au început să facă astfel de muzică pentru că au vrut să aibă sentimentul puterii și controlului. E adevărat, nu era la fel de tabu atunci. Cred că oamenii au învățat,” continuă Josh.

Badflower și-au lansat cel de-al doilea album complet de studio, „THIS IS HOW THE WORLD ENDS”, în luna septembrie. Înainte de a-și lua inima-n dinți să creeze LP-uri, muzicienii au mai lansat și două EP-uri.

În altă ordine de idei, deși au amânat sau anulat majoritatea concertelor planificate pentru primăvara asta, muzicienii încă mai plănuiesc să urce pe scenă în câteva locații selecte, printre care se numără și Budapesta. Pe 23 martie, artiștii vor susține un spectcol în susținerea formației Palaye Royale, la Akvárium Klub.

Foto: Facebook, Josh Katz

 

Web radios