Eddie Vedder i-a adus un omagiu lui Mark Lanegan în timpul concertului său din Seattle

Lanegan, solistul trupei Screaming Trees și unul dintre pionierii scenei muzicale din Seattle din anii 90, a murit marți în Killarney, Irlanda, la 57 de ani.

Urcând pe scena marți seara, Vedder s-a adresat publicului: „Am ajuns aici pe la ora patru și dintr-o dată corpul meu a început să tremure puțin și am început să mă simt îngrozitor. Și cred că e pentru că aveam o reacție alergică la tristețe.

Există o mulțime de muzicieni cu adevărat extraordinari - unii oameni cunosc Seattle-ul datorită muzicienilor care au venit din marele Nord-Vest. Unii dintre acești tipi au fost muzicieni unici, iar Mark a fost cu siguranță unul, și cu o voce atât de puternică.

Este greu să acceptăm, cel puțin în acest moment”, a adăugat el. „Dar ne va fi un dor profund de el, dar cel puțin vom avea mereu vocea lui de ascultat și cuvintele și cărțile lui de citit; a scris două cărți incredibile în ultimii câțiva ani.

Am vrut doar să vorbesc despre asta și să le spun soției și celor dragi lui, să știe că oamenii din locurile lui s-au gândit la el. Și noi îl iubim.”

Născut pe 25 noiembrie 1964 în Ellensburg, Washington, Lanegan și-a început cariera muzicală în anii 80. În 1985, a devenit vocalistul grupului grunge Screaming Trees; grupul s-a despărțit în 2000. Lanegan avea să înceapă o carieră solo discretă, dar în 2004 a lansat albumul revoluționar „Bubblegum”.
Pe lângă conducerea grupului The Gutter Twins, Lanegan a fost implicat și în alte proiecte, inclusiv trupa Queens Of the Stone Age sau colaborări de lungă durată cu Isobel Campbell.

De asemenea, a colaborat cu voce la albumul „Above” al supergrupului Mad Season și a scris tema cântecului pentru serialul TV premiat al lui Anthony Bourdain „Anthony Bourdain: Parts Unknown” împreună cu liderul QOTSA, Josh Homme.

Lanegan apare pe cinci dintre ultimele șase albume ale QOTSA - „Rated R” din 2000, „Songs For The Deaf” din 2002, „Lullabies To Paralyze” din 2005, „Era Vulgaris” din 2007 și „... Like Clockwork” din 2013. .

În decembrie anul trecut, Lanegan și-a lansat un volum de memorii intitulat „Devil In A Coma”, în care a detaliat bătălia sa cu COVID-19, boală din cauza căreia a fost în comă.

Web radios