Roxy Music a început turneul aniversar de reuniune

Roxy Music s-a format în 1970 și s-a despărțit, pentru prima dată, în 1983. De atunci, trupa s-a reunit de câteva ori, dar cel mai recent turneu de reuniune a avut loc în 2011. În afară de o reuniune la includerea în Rock And Roll Hall Of Fame în 2019, Roxy Music nu a mai avut niciun spectacol de un deceniu până pe 7 septembrie.

La începutul acestui an, Roxy Music a anunțat un turneu nord-american și european pentru a sărbători cea de-a 50-a aniversare a albumului lor de debut din 1972. 

Turneul actual îl include pe solistul Bryan Ferry, pe chitaristul Phil Manzanera, pe multi-instrumentistul Andy Mackay și pe bateristul Paul Thompson - acesta din urmă nu s-a alăturat trupei pentru includerea în Hall Of Fame. Brian Eno, un alt fost membru Roxy Music, are propriile treburi în acest moment și nu participă.

În videoclipurile de la show-urile americane, Roxy Music nu sună ca o trupă care nu a concertat de peste un deceniu.


Lansate inițial în 1972 și, respectiv, 1973, „Roxy Music” și „For Your Pleasure” sunt singurele albume ale trupei care îl includ pe Brian Eno, care a completat lineup-ul Bryan Ferry, Andy Mackay, Phil Manzanera și Paul Thompson. „Roxy Music” a ajuns pe locul 10 în UK Albums Chart, în timp ce „For Your Pleasure” a ajuns pe locul 4.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios