Geoff Tate, despre „Silent Lucidity”: „S-au născut copii, s-au făcut copii pe această piesă”

Într-un nou interviu acordat canalului de YouTube Igor Miranda, fostul solist Queensryche, Geoff Tate, a vorbit despre balada „Silent Lucidity”, cel mai mare hit al trupei.

„Ei bine, a fost o melodie foarte populară și încă este”, a spus el. „O aud tot timpul în viața de zi cu zi. Pur și simplu zboară și iese pe posturile de radio și televiziune și pompează benzină la benzinării; iese în difuzoare. [Râde] Este pur și simplu ciudat. O aud în filme și emisiuni TV. Este o melodie care este cu noi în orice moment. Și asta este un lucru grozav”. 

„Mi se cere de multe ori să cânt acea melodie”, a continuat el. „Oamenii îmi spun povești despre prima dată când au auzit-o sau despre ce înseamnă acest cântec pentru ei. Și se pare că a avut un impact emoțional destul de puternic asupra oamenilor. Cred că oamenii s-au căsătorit pe melodie, au fost îngropați pe ea. [Râde] S-au născut copii, s-au făcut copii pe această piesă. S-a ascultat mult".


După ce și-a construit o bază de fani devotați cu lansări de albume și EP-uri de-a lungul anilor 80, inclusiv „Operation: Mindcrime” din 1988, aclamat de critici, Queensryche a pătruns în curentul mainstream în America de Nord și în străinătate cu lansarea în 1990 a „Empire”, de pe care vine și melodia „Silent Lucidity”. 

În S.U.A., albumul a ajuns pe locul 7 în topul Billboard 200, iar „Silent Lucidity” a intrat rapid în heavy-rotation-ul posturilor de radio și la MTV, ajungând în fruntea topului Billboard Modern Rock și câștigând pentru QUEENSRŸCHE râvnitul premiu MTV „Viewers Choice Award”. „Empire” a ajuns și în Top 10 al Marii Britanii, iar succesul internațional al albumului a dus la turneul mondial de 18 luni al Queensryche, „Building Empires”, cel mai lung de pînă acum al trupei.

„Silent Lucidity” a fost scrisă despre o persoană care are un vis lucid. Un vis lucid se întâmplă atunci când ești conștient că visezi și poți controla părți din vis. Chitaristul Chris DeGarmo a luat ideea dintr-o carte numită „Creative Dreaming”. „Cântecul este despre capacitatea de a realiza că visezi, de a-l recunoaște și de a participa efectiv la vis, de a-l modela, de a-l schimba”, spunea el într-un interviu din 1990.

Web radios