Peter Gabriel lansează „The Court (Dark-Side Mix)”, a doua melodie de pe viitorul său album „i/o”

Lansarea de duminică coincide cu luna plină din această lună, a doua din acest an. Piesa este însoțită de o copertă care reprezintă opera artistului și sculptorului Tim Shaw.



Scrisă și produsă de Peter Gabriel, „The Court” a fost înregistrată la Londra și include contribuții ale lui Brian Eno alături de Tony Levin, David Rhodes și Manu Katché, precum și părți vocale ale fiicei lui Peter Gabriel, Melanie.

La fel ca melodia anterioară „Panopticom”, „The Court” va veni cu abordări diferite ale mixurilor de la Chad Blake (Dark-Side Mix), Mark 'Spike' Stent (Bright-Side Mix) și Atmos In-Side Mix al lui Hans-Martin Buff.

Fiecare nouă lansare de single vine cu o copertă specifică, iar coperta pentru „The Court” prezintă instalația „Lifting the Curse” de Tim Shaw. Lucrarea a fost creată inițial pentru a ridica blestemul asupra Academiei Regale și membrilor săi pus de artiștii Gilbert & George*, dar se adresează și unei adunări mai largi de forțe întunecate, cu referire în special la invazia rusă a Ucrainei. Arderea ritualică a fost răspunsul membrului Academiei Regale, Shaw, la ambele.

„Tim Shaw este un mare artist a cărui operă este puternică, politică și șamanistă. El a tratat adesea teme grele precum războiul și tortura. A crescut în Belfast, așa că a experimentat teama și realitatea de a vedea violență în jurul lui, ceea ce sunt sigur că trebuie să fi făcut o impresie profundă”, ne explică Peter Gabriel.

*Gilbert și George au lucrat împreună la proiecte conceptuale și vizuale în casa lor din estul Londrei de la sfârșitul anilor 1960. Cei doi și-au prezentat demisia din Academia Regală în 2020, în semn de protest pentru că RA nu le-a oferit spațiu pentru expoziția sperată.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios