Într-o lume din ce în ce mai digitală, este important să înțelegem impactul pe care media tradițională, cum ar fi radioul, îl are asupra vieților noastre.
Ziua de 13 februarie a fost stabilită de UNESCO drept Ziua Mondială a Radioului (World Radio Day – WRD), in 2012, pentru a atrage atenția asupra importanței acestui mijloc de comunicare, fără de care mulți oameni nu ar avea acces la informații. Radioul rămâne, în continuare, modalitatea de informare care ajunge la cea mai largă audienţă la nivel mondial şi în cel mai scurt timp posibil.
Ziua mondială a radioului marchează prima emisie a postului de radio al Naţiunilor Unite, în 1946.
Istoria radioului din ţara noastră consemnează faptul că, la 22 decembrie 1927, Consiliul de Miniştri a aprobat înfiinţarea Societăţii de Difuziune Radiotelefonică din România, actuala Societate Română de Radiodifuziune. Aproape un an mai târziu, la 1 noiembrie 1928, la ora 17,00, aveau să fie auzite, în eter, cuvintele: "Alo, Alo aici Radio Bucureşti, România". Prin aceste cuvinte rostite de Dragomir Hurmuzescu, promotorul radiofoniei româneşti, prindea viaţă postul naţional de radio.