Proiectul Telemedicina în Epilepsie a luat ființă în 2016, din dorința unor medici din Cluj-Napoca de a îmbunătăți calitatea vieții celor peste 300.000 de persoane cu epilepsie din România. De atunci s-au alăturat treptat tot mai mulți susținători din orașe, profesii și cu preocupări diferite, cu scopul comun de a ajuta. Rețeaua de Telemedicina în Epilepsie cuprinde în prezent 12 centre de epilepsie și monitorizare EEG în tot atâtea orașe din România.
Dr. Bogdan Florea, fondator al rețelei naționale de Telemedicina în Epilepsie și director al Centrului de epilepsie si monitorizare EEG din Cluj-Napoca, a fost, prin telefon, alături de Cristian Hrubaru, în cadrul emisiunii „Rock Driver” pentru a vorbi despre proiect și despre concertul caritabil World Doctors Orchestra ce are loc în seara asta la Cluj.
„Primăvara și toamna, acești oameni organizează concerte în diferite colțuri ale lumii. Se prezintă în jur de 90-120, în funcție de ce se cântă și în funcție de destinație. Ei se înscriu și sunt aleși în în funcție de instrumentele necesare. A doua oară în România înseamnă a doua oară veniți la noi acasă. Prima dată s-a întâmplat în 2016, trei concerte minunate - Cluj, Brașov, București. După șapte ani, sunt foarte fericit că pentru prima oară în istoria lor au venit pentru a doua oară în aceeași țară, cu excepția SUA. Au îmbrățișat cauza și le-a plăcut România.", ne-a spus dr. Bogdan Florea
Din spusele medicului, obiceiul orchestrei e să cânte cel puțin o piesă autohtonă oriunde ajunge în lume. Așadar, George Enescu e cu siguranță în programul concertului susținut de medicii muzicieni.
Mai multe detalii despre evenimentul special, cauza umanitară și despre cum vă puteți implica, în podcastul emisiunii „Rock Driver” din această după-amiază.