Cum a fost la „The Witcher Fest”, premiera mondială din Polonia a celui de-al treilea sezon al fenomenului fantasy de la Netflix

„The Witcher”, serialul fantasy fenomen de pe Netflix, bazat pe cărțile scriitorului Andrzej Sapkowski, a revenit cu mult-așteptatul sezon al treilea. Pentru a sărbători revenirea personajelor pe platforma de streaming am participat la evenimentul de premieră din Polonia, țara de origine a autorului, care a reunit fani, membri ai distribuției și creatori de conținut din întreaga lume într-o zi plină de magie și surprize.

Un articol de Silvia Tașcă.


 Ce se întâmplă în noul sezon „The Witcher”?


În noul sezon, sub amenințarea monarhilor, magilor și bestiilor de pe Continent, care se întrec să o captureze, Geralt o ascunde pe Ciri, hotărât să-și protejeze familia proaspăt reunită de cei care amenință să o distrugă. Yennefer, căreia îi revine sarcina de a o iniția pe Ciri în tainele magiei, îi duce la fortăreața protejată Aretuza, unde cu toții speră să afle mai multe despre puterile neștiute ale fetei. Spre surprinderea lor, însă, descoperă că au ajuns în mijlocul unui câmp de bătălie dominat de corupție politică, magie neagră și trădare. Dacă nu vor să se piardă unii pe alții pentru totdeauna, trebuie să riposteze și să riște totul.


„Mergi într-o călătorie pe Continent... în Łódź!”


Vă povesteam aici (link articol interviu) despre călătoria cu Rock FM și Netflix în Polonia, pentru un interviu în exclusivitate cu o parte din distribuția principală a serialului fenomen de la Netflix, „The Witcher”. După ce am avut oportunitatea de a-i cunoaște personal pe Anya Chalotra, Freya Allan și Joey Batey, am plecat alături de fanii universului într-o excursie către Łódź, orașul natal al autorului Andrzej Sapkowski, la premiera mondială a celui de-al treilea sezon al seriei. 


Bun, acum că știm la ce să ne așteptăm de la noul sezon, haideți să pătrundem în detaliu în cadrul acestei experiențe memorabile, care a reunit pasionații universului Witcher din întreaga lume.




Peste 2.500 de fani au fost prezenți la „The Witcher Fest”


Netflix a invitat  fanii „The Witcher” să sărbătorească universul Lupului Alb la The Witcher Fest pe 24 și 25 iunie. Într-un weekend plin de activități, alături de sute de pasionați ai aventurilor lui Geralt din Rivia, am urmărit primele episoade din al treilea sezon al seriei  înainte de premiera globală și am sărbătorit în stil magic următorul capitol al acestei saga. La eveniment au participat și starurile serialului, cât și alte vedete ale universului. 


O premieră în orașul natal al autorului Andrzej Sapkowski


Polonia deține un loc special în inima serialului „The Witcher”, deoarece, după cum am menționat, este locul de naștere al creatorului său. Pentru a aduce un omagiu acestei conexiuni, evenimentul de premieră a avut loc în orașul Łódź. Amplasamentul evenimentului a fost încă de la intrare un portal către un alt continent, o lume magică, în care elfii, vrăjitoarele sau monștrii umblau liberi, printre fani. 



Am fost primii spectatori din lume care au văzut în avanpremieră  episoadele de deschidere din cel mai recent sezon, în prezența actorilor Henry Cavill (Geralt din Rivia), Anya Chalotra (Yennefer din Vengerberg) și Freya Allan (Ciri) și Joey (Jaskier), primiți cu aplauze călduroase de cei peste o mie de oameni prezenți. Ei au urcat pe scenă pentru o sesiune de Q&A și au oferit autografe la final celor norocoși.


Conferința a fost completată de concertul celor de la Percival Schuttenbach, trupa care a co-creat coloana sonoră a celui de-al treilea sezon al serialului.


Oameni din toate colțurile Europei au venit costumați în personajele lor preferate, au participat la diverse activități care au recreat universul „The Witcher” și s-au lăsat purtați de scenariul magic creat de Netflix. Creatorul universului, scriitorul Andrzej Sapkowski, a oferit sute de autografe cu dedicație pentru fanii care au stat la coadă pentru a-l cunoaște și a-l felicita. 


În timpul apariției pe scenă, protagonistul Henry Cavill și-a luat rămas bun de la fani, acesta fiind ultimul sezon în care joacă rolul unui vânător legendar de monștri, Geralt din Rivia.



Am avut parte de o perspectivă mai profundă asupra procesului creativ și a provocărilor de care au avut parte actorii în timpul filmărilor serialului.


O noapte de sărbătoare pe Continent



În continuarea evenimentului, magia locului și-a spus cuvântul. Supriza reală a premierei a constat într-o experiență  captivantă care a surprins cu adevărat spiritul lumii „The Witcher”. Am intrat în universul aventurilor originile ale lui Geralt din Rivia și ne-am adâncit în lumea personajelor. Camerele special pregătite pentru a recrea perfect scene din serial au oferit ore în șir de emoții și distracție în locații cheie din saga fantasy. Decorurile și lumea fantastică „The Witcher” reprezintă un atu important, pe care sunt sigură că Netflix își va dori să îl valorifice și mai mult în viitor. 


Totul a fost învăluit într-un sentiment de autenticitate, în special în jurul barului din Taverna recreată, unde am interacționat cu mai mulți cosplayeri, care au intrat pe deplin în pielea personajelor preferate din universul „The Witcher”. A fost un schimb firesc de replici, o atmosferă incredibil de realistă, ca un portal magic către lumea cărților. Personal, am povestit cu războinici, elfi și vrăjitoare și am intrat într-un rol care a venit complet natural. Întoarcerea la realitate nu a fost ușoară, iar nostalgia plecării a fost pe măsură.



Experiența creată de Netflix a adus și un omagiu culturii poloneze, care a servit drept fundație pentru seria „The Witcher”, ca apoi să cucerească întregul glob. Fuziunea dintre lumea fantastică „The Witcher” și moștenirea culturală a cărților au creat o nouă comunitate aparținând unor generații diferite.



„The Witcher Fest” a fost ca un portal către universul aventurilor lui Geralt din Rivia și o experiență pe care nu ai șansa să o ai a doua oară în viață. Pe măsură ce serialul continuă să captiveze audiențe din toată lumea, este evident că „The Witcher” și-a consolidat locul ca fenomen cultural, iar rădăcinile sale poloneze rămân în centrul magiei sale. De la bătălii epice, evoluții complicate ale intrigii și locuri uluitoare, viitorul este promițător în saga care a cucerit lumea fanilor fantasy.


Trailer: https://www.youtube.com/watch?v=vgmcGjJw_go 


Lauren Schmidt Hissrich este showrunner și producător executiv, în timp ce Stephen Surjik, Gandja Monteiro, Loni Peristere, Bola Ogun regizează serialul.


Distribuția „The Witcher” este numeroasă în acest sezon, unde îi reîntâlnim pe Henry Cavill (Geralt of Rivia), Anya Chalotra (Yennefer of Vengerberg), Freya Allan (Princess Cirilla of Cintra), Joey Batey (Jaskier), Myanna Buring (Tissaia), Eamon Farren (Cahir), Mimî M Khayisa (Fringilla), Royce Pierreson (Istredd), Anna Shaffer (Triss Merigold), Mecia Simson (Francesca), Tom Canton (Filavandrel), Mahesh Jadu (Vilgefortz), Graham McTavish (Dijkstra), Cassie Clare (Philippa), Hugh Skinner (Radovid), Wilson Mbomio (Dara), Lars Mikkelsen (Stregobor), Terence Maynard (Artorius),  Simon Callow (Codringher), Liz Carr (Fenn), Therica Wilson-Read (Sabrina), Safiyya Ingar (Keira), Rochelle Rose (Margarita), Michalina Olszanska) (Marti), Robbie Amell (Gallatin), Jeremy Crawford (Yarpen), Bart Edwards (Emhyr), Aisha Fabienne Ross (Lydia), Christelle Elwin (Mistle) și Meng’er Zhang (Milva).


Primul volum din al treilea sezon a debutat pe Netflix pe 29 iunie și cel de-al doilea ajunge pe platformă pe 28 iulie.


Foto Credits: Netflix

Web radios