Livada cu Stele nu este doar un festival de muzică, ci și o platformă de solidaritate între artiști, public și comunitate. Profitul obținut din vânzarea biletelor va fi direcționat către construcția Grădiniței Casa Bună, un loc unde copiii defavorizați social din Ferentari, București, pot învăța și unde să își construiască drumul în viață.
„Noi, cei de la Casa Bună, ne luptăm pentru copiii chinuiți de sărăcie, de indiferența unor autorități sau de abuzurile din partea propriilor familii. Pentru ei visăm la tot felul de minunății, pentru ei ne străduim și facem lucrurile să se întâmple. Așa am ajuns, cu ajutorul oamenilor buni, să facem meditații constant cu sute de copii, să construim o cabană cu observator astronomic și să pregătim tabere pentru cei care altfel nu ar avea nicio șansă să iasă din ghetou. Acum visăm să facem un festival de muzică care să ne ajute să facem mai mult bine în jur”. - Valeriu Nicolae, Fondator Asociația Casa Bună.
Prin intermediul festivalului oamenii pot descoperi magia satului Nucșoara în timp ce susțin cauza și se bucură de 3 zile de muzică. Artiști și trupe precum VAMA, Luna Amară, TAXI, Ada Milea, Mădălina Pavăl Orchestra, Luiza Zan, Dora Gaitanovici, Delta Pe Obraz, Cristina Lupu, EYEDROPS, Soul Serenade, Rockabella, Ana Coman, Leyah, Pixar Stelar, DJ Marinov, Stema, Blană Bombă s-au alăturat deja cauzei, iar organizatorii sunt foarte recunoscători pentru asta. Va fi un festival plin de muzică bună, pe lângă zecile de activități în aer liber, ateliere, dezbateri și momente speciale ce au fost pregătite pentru participanți.
„Un festival ne-ar face bine. Ar face bine comunității din Argeș în care va avea loc. Ar face bine comunității din Ferentari, pentru care se strâng fonduri. Un festival în Nucșoara ar face bine oricui ar veni acolo, pentru natură, sport, muzică și… a face bine. Un festival ne-ar face bine nouă, comunitatea Casa Bună - voluntari, părinți, copii și susținători, care, în drumurile noastre, rareori mai luăm o pauză. Asta încercăm să facem în Livada cu Stele: un pic de bine în drumul nostru”.- Thomas Marinescu, Events Manager Casa Bună.
Alte activități din cadrul festivalului: ateliere creative și vocaționale pentru copii, ateliere meșteșuguri populare, experiențe culturale și gastronomice locale, tururi ghidate în natură (de observare a florei și faunei, a obiectivelor naturale din zonă etc.), plimbări cu bicicleta, cros copii și adulți, escaladă și multe alte activități sportive, observare astronomică, dezbateri.
Despre Casa Bună
Casa Bună este o asociație care își dorește să îndrume și să ajute cât mai mulți copii din mediile defavorizate. Totul a început cu dorința ca toți copiii să aibă acces la o educație completă, dar și de perfecționare. Cu ajutorul voluntarilor, au fost create programe precum Grădinița de Sâmbătă, Duminica la Casa Bună, Lecțiile Online sau Taberele Casa Bună.
Al doilea obiectiv a fost să le ofere celor mici o viață sănătoasă, pentru că în mediile defavorizate vizitele regulate la medic și calitatea hranei au mult de suferit. Copiii pot beneficia de controale medicale regulate, vizite stomatologice sau controale pediatrice, cu ajutorul Regina Maria.
În 2022, peste 400 de copii au primit sprijin educațional, medical, vocațional și pentru o viață decentă. Au fost alături de asociație 433 de voluntari, 3284 donatori individuali și 194 de companii. Cu ajutorul acestora, planurile s-au transformat în bucurii pentru peste 200 de familii din mai multe comunități din țară - din București (Ferentari și Jilava), Argeș (Nucșoara, Lerești, Câmpulung) și Brașov (Sânpetru).
Pentru mai multe informații despre asociație, vizitați https://asociatiacasabuna.ro/