Emagic a solicitat sprijinul ANPC și Poliției Române pentru combaterea speculei și fraudelor cu bilete Coldplay

Revânzarea ilegală a biletelor la suprapreț, cunoscută și sub denumirea de “scalping”/ “bișniță”, precum și cazurile de înșelăciune prin vânzarea de mai multe ori a aceluiași bilet, au devenit probleme tot mai mari în industria evenimentelor. Aceste practici nu numai că afectează fanii pasionați, care se confruntă astfel cu prețuri exorbitante sau cu imposibilitatea de a li se permite accesul la eveniment, dar și subminează integritatea evenimentelor și încrederea publicului.

Emagic, unul dintre promotorii de top ai industriei de muzică live locale și internaționale, ce a organizat unele dintre cele mai mari și complexe evenimente din România, precum concertele Metallica, Lady Gaga, Madonna, Roger Waters «The Wall» sau Depeche Mode, a comunicat că va acționa împotriva speculei și fraudelor cu bilete de spectacol și că ia măsuri ferme pentru a combate practicile neloiale, contrare activităților cinstite și principiilor bunei-credințe, care sunt de natură să cauzeze prejudicii fanilor. 

Pentru cele două evenimente Coldplay pe care le pregătește pentru 2024, organizatorul a declarat că a solicitat sprijinul Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor și structurilor Poliției Române, și cu ajutorul partenerilor de ticketing oficiali a luat măsuri pentru combaterea achizițiilor prin intermediul botilor, practicilor de revânzare la suprapreț sau vânzarii multiple a unui singur bilet, astfel încât să protejeze adevărații fani și să le asigure acces la prețuri corecte.

Datorită cererii mari, biletele pentru concertele Coldplay, ce vor avea loc anul viitor pe Arena Națională din București, s-au epuizat într-un timp record, ceea ce a dus la apariția a numeroase oferte de revânzare pe platforme terțe, cu care organizatorul a comunicat că nu are contract de intermediere a vânzării de bilete. 

“Astfel de bilete nu pot fi verificate, iar consumatorii nu au garanția că sunt deținătorii unui bilet original, valid sau ai unui bilet falsificat, ori care a fost deja vândut de mai multe ori. Facem un apel la public să fie vigilent și să nu își cumpere bilete decât de la distribuitorii autorizați. La rândul nostru, monitorizăm activ platformele de social media și cele de revânzare a biletelor și luăm măsuri pentru protejarea fanilor și a clienților noștri, care pot implica inclusiv anularea biletelor revândute in mod fraudulos.” – a declarat Laura Coroianu, Managing Partner Emagic. 

Emagic își ia angajamentul de a proteja interesele fanilor și de a-i asigura că participarea la evenimentele lor preferate rămâne accesibilă și autentică. Prin colaborarea strânsă între organizator, distribuitorii de bilete autorizați, autorități și fani, Emagic speră să obțină rezultate semnificative in lupta împotriva practicilor ilegale de revanzare a biletelor de spectacol.

***

Ce poți să faci ca să te asiguri că biletul tău este valid și că vei putea face accesul la evenimentul mult așteptat:

- asigura-te întotdeauna că achiziționezi bilete doar de pe platformele de ticketing comunicate oficial de organizator (acestea pot fi identificate ușor pe afișul oficial al unui eveniment, pe websiteul organizatorului sau în evenimentul oficial creat pe rețelele de socializare de către organizator) ;

- cumpără bilete de spectacol doar de pe platforme de ticketing cunoscute și verificate, care au contracte cu organizatorii;

- nu cumpăra niciodată bilete de la persoane fizice, întrucât există posibiltatea că același bilet să fi fost revândut mai multor persoane, ceea ce îți va invalida accesul la eveniment în momentul scanării biletului.

Web radios