Hidden Gems la Electric Castle 2024: Sleaford Mods

HIDDEN GEMS LA ELECTRIC CASTLE 2024 - Vineri, de la ora 15, la Rock FM. Cu Lucian Boariu.

Punk fără compromisuri - cam asa s-ar putea descrie trupa Sleaford Mods, un duo britanic format din Jason Williamson și Andrew Fearn. Cu o combinația minimalista de punk, electro și rap, trupa este vocea unei generații de britanici nemulțumiți de politicieni, poluare, turism de masă, Brexit. Și lista poate continua la infinit pentru că Sleaford Mods nu au rețineri în a aborda orice subiect pe care îl pot transforma în protest. 

RTW - Hidden Gems la Electric Castle 2024 - Sleaford Mods

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:06:01

RTW - invitat Cosmin Mihuta - organizator al GUGULAN Rock Open Air Festival

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:09:17

Hidden Gems la Electric Castle 2024: Kawala

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:05:35

RTW - Hidden Gems la Electric Castle 2024: Royel Otis

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:04:48

 De-a lungul carierei, Sleaford Mods și-a exprimat frustrările printr-o serie de albume influente precum "Austerity Dogs", "Divide and Exit", și "Key Markets". Stilul lor este caracterizat de o abordare directă și sinceră, versurile venind în completarea unui mix de ritmuri electronice și post-punk, ceea ce le-a permis să capteze esența vieții urbane britanice cu o sinceritate rar întâlnite în muzică.

De ce să-i descoperi la Electric Castle? Când urcă pe scenă, Sleaford Mods e departe de imaginea clasică a unei trupe punk. Cu doar un laptop alături, solistul Jason Williamson se dezlănțuie și te va convinge rapid să te alături protestului chiar dacă poate n-ai călcat în viața ta în Marea Britanie. Mesajul e clar: nu renunța niciodată să-i tragi la răspundere pe cei care  îți fac viața mizerabilă.

Cel mai recent album, "UK Grim", oferă o perspectivă incisivă asupra stării actuale a Marii Britanii, cu referiri la evenimente politice și culturale contemporane. Albumul include colaborări cu artiști ca Florence Shaw de la Dry Cleaning și Perry Farrell și Dave Navarro de la Jane's Addiction, demonstrând capacitatea lor de a evolua și de a integra noi influențe și perspective în muzică.

Duo-ul Sleaford Mods rămâne relevant și influent datorită abilității de a se reinventa și a explora noi teritorii sonore și tematice, rămânând, totodată, fidel rădăcinilor lor  muzicale. Ei continuă să fie o voce puternică și autentică a realității vieții cotidiene, reflectând nemulțumirile și speranțele celor marginalizați și neglijați.



Web radios