Robert Plant a sponsorizat un post de radio care promitea că nu va mai difuza „Stairway to Heaven”

Robert Plant a spus povestea unui post de radio care primește gratuit muzică de la Atlantic Records, dar nu difuzează o piesă de-a lor („Stairway To Heaven”), deoarece a plătit pentru asta.

Solistul Led Zeppelin a povestit într-un interviu pentru NPR în 2002 cum postul de radio american KBOO a înițiat o campanie de strângere de fonduri pentru autosusținere, promițând în schimb să nu mai difuzeze „Stairway to Heaven”. Unul dintre cei care cereau sponsorizări a dat peste Robert Plant, pe care nu l-a recunoscut, cerându-i să contribuie cu o sumă modică la sponsorizarea postului de radio, promitându-i că nu va mai auzi melodia pe care o cântă, în schimbul serviciului făcut.

KBOO, care se autoproclamă a fi un „radio comunitar cu putere deplină, sponsorizat de voluntari, necomercial, sponsorizat de ascultători, pentru Portland, Oregon, nord-vestul Pacificului și lume”, pare să fi respectat partea sa de târg, deși revista Louder scrie că a difuzat versiunea Heart a „Stairway to Heaven” de mai multe ori în anii de atunci, precum și alte cover-uri.

Anul trecut, Plant a cântat melodia în public pentru prima dată de la Concertul omagial pentru Ahmet Ertegun de la O2 Arena din Londra, din 2007. A fost în scop caritabil, la un concert organizat de fostul chitarist Duran Duran, Andy Taylor, pentru organizația de caritate The Cancer Platform.

De ce Plant interpretează „Stairway to Heaven” atât de rar

„Este un cântec lung. Cine își mai amintește toate versurile!?”, a fost răspunsul lui Plant într-un interviu pentru Rolling Stone, în 2023. 

În numeroase ocazii, Robert Plant a explicat că deși "Stairway to Heaven" este o piesă importantă pentru Led Zeppelin și pentru fanii trupei, este benefic ca ascultătorii să fie deschiși și altor tipuri de muzică.


Web radios