Hidden Gems la Electric Castle 2024: Genesis Owusu

HIDDEN GEMS LA ELECTRIC CASTLE 2024 - Vineri, de la ora 15, la Rock FM. Cu Lucian Boariu.

E foarte rar să găsești un rapper inspirat de Albert Camus sau Kafka, dar aproape nimic din povestea lui Genesis Owusu nu e tipic. Născut ca Kofi Owusu-Ansah în 1998, în Ghana și mutat în Australia cu familia, artistul s-a simțit dintotdeauna un exclus din societate iar muzica a devenit, foarte rapid, locul în care a putut să-și verse toate frustrările.

Încă de la debut, criticii au fost impresionați de versatilitatea sa muzicală,stilul său fiind foarte greu de încadrat într-un gen pentru că Owusu trece foarte rapid prin rap, funk, synth-pop și exact când nu te aștepți descoperi într-o piesă și un pic de post-punk. 

Owusu a debutat pe scena muzicală cu EP-ul "Cardrive" în 2017 și a continuat să își construiască reputația cu lansarea albumului "Smiling with No Teeth" în 2021, care a câștigat aprecieri pe scena muzicală australiană, atingând top 30 în ARIA Albums Chart. - Recunoașterea internațională a venit cu lansarea celui de-al doilea album, "Struggler", în 2023, care a debutat pe locul 4 în clasamente. De atunci Owusu este într-un turneu mondial aproape continuu, ceea ce ne dă și nouă șansa să-l vedem, în premieră în România, la Electric Castle​

De ce e Owusu un must see pe lista ta de festival? Un rapper ghanez ce reușește să umple Madison Square Garden sau să facă proiecte cu filarmonica din Sydney e mai mult decât un muzician. E un artist complex, care în ciuda versurilor filosofice te vei surprinde dansând tot concertul pentru că e pur si simplu imposibil să nu te molipsești de energia lui Genesis Owusu. 

Alte info:

Owusu nu este doar un muzician, ci și un designer de modă, având propria linie de îmbrăcăminte, Pur.

Pe lângă succesul său muzical, Genesis Owusu a fost recunoscut și pentru contribuțiile sale inovatoare la muzica independentă, câștigând premii la Australian Independent Record Awards, inclusiv pentru Albumul Anului și Cel Mai Bun Album Hip Hop Independent.

RTW - Hidden Gems la Electric Castle 2024: Genesis Owusu

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:05:28

RTW - invitat Cosmin Mihuta - organizator al GUGULAN Rock Open Air Festival

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:09:17

Hidden Gems la Electric Castle 2024: Kawala

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:05:35

RTW - Hidden Gems la Electric Castle 2024: Royel Otis

Rock This Way, cu Lucian Boariu, 00:04:48

Web radios