Noul disc Slash, „Orgy of the Damned”, debutează pe locul 1 în topul Blues Albums

Noul album, compus în mare parte din cover-uri, este un material de blues cu invitați pe partea de voce precum Gary Clark Jr., Beth Hart, Brian Johnson de la AC/DC, Demi Lovato, Iggy Pop sau Chris Stapleton.

Printre melodiile de pe album: „Crossroads” a lui Robert Johnson cu Gary Clark Jr. la voce și chitară, „Hoochie Coochie Man” a lui Willie Dixon (făcută celebră de Muddy Waters) cu Billy F. Gibbons de la ZZ Top la voce și chitară și „Oh Well” a lui Peter Green (înregistrată pentru prima dată de Fleetwood Mac), cu Chris Stapleton la voce.


Un alt punct culminant al albumului este o interpretare a „Awful Dream”, piesa lui Lightnin’ Hopkins, cu vocea nașului punk-ului însuși, Iggy Pop. „Interpretarea lui Iggy a melodiei este sublimă”, spunea Slash despre aceasta.


„Orgy” este primul album de studio solo al lui Slash de la cel autointitulat, din 2010. Între cele două materiale solo, el a lansat patru cu Myles Kennedy & The Conspirators.

Slash va promova albumul cu festivalul său itinerant de blues „S.E.R.P.E.N.T”, care va începe în iulie. Lui i se vor alătura în turneul de șase săptămâni Warren Haynes Band, Keb’ ‘Mo, Christone „Kingfish” Ingram, Robert Randolph, Samantha Fish, Eric Gales, ZZ Ward și alții.

Topul Blues Albums clasifică cele mai bine vândute materiale de blues ale săptămânii în SUA, pe baza vânzărilor tradiționale de albume. „Orgy” a vândut 10 500 de exemplare în săptămâna încheiată pe 23 mai, potrivit Luminate. Acesta marchează cea mai bună săptămână de vânzări pentru un album de blues în ultimii doi ani, de când Bonnie Raitt - „Just Like That…” a fost lansat și a ajuns locul 1, în 2022, cu 14 000 vândute în prima săptămână.

Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios