The Sex Pistols, cu Frank Carter vocal, vor cânta „Never Mind The Bollocks” în întregime în două show-uri

Glen Matlock, Paul Cook și Steve Jones de la Sex Pistols și Frank Carter au anunțat că vor cânta integral „Never Mind The Bollocks” în două concerte. Show-urile marchează prima ocazie când Sex Pistols vor cânta împreună de la reuniunea Combine Harvester Tour încheiată în Spania în septembrie 2008.

Într-un comunicat de presă, toboșarul Paul Cook a explicat: „Facem un concert în beneficiul Bush Hall (sală de spectacole londoneză - n.r.) cu faimosul Frank Carter. Vom cânta Pistols pentru că au nevoie de sprijin și au nevoie de bani. (...) Ar fi o adevărată rușine să-l vedem dispărând și vrem să continue”.

Matlock a adăugat: „Locurile de muzică mai mici sunt sângele vital al muzicii noi. În aceste spații intime, talentul brut are șansa de a străluci, trupele se pot conecta cu adevărat cu publicul și spiritul muzicii live prinde cu adevărat viață, așa că trebuie să le menținem în continuare.”

Existența sălii din Shepherd's Bush a fost amenințată în ultimele luni, iar la începutul acestui an a dezvăluit că trebuie să strângă 42 000 de lire sterline prin crowdfunding pentru a preveni să-și piardă statutul muzical. S-a înregistrat o scădere cu 24,5% a rezervărilor de muzică live anul trecut, anunță NME.

Locația emblematică independentă a găzduit concerte în ultimii 23 de ani cântări precum REM, Amy Winehouse, Florence & The Machine, Adele, The Killers și Nick Cave. A fost, de asemenea, locul unde a avut loc primul concert Kings Of Leon în Marea Britanie, în 2006.

La începutul acestei luni, Jane's Addiction și-a deschis turneul din Marea Britanie acolo.

În august 2021, fostul vocalist Sex Pistols, John Lydon, a pierdut o luptă în instanță pentru a împiedica folosirea muzicii Sex Pistols în serialul TV „Pistol” al lui Danny Boyle. Lydon a continuat să lanseze o serie de atacuri usturatoare atât asupra foștilor săi colegi de trupă, cât și asupra serialului Disney+.

Fostul solist al Sex Pistols, care nu va cânta la niciun spectacol, a acordat un interviu controversat în martie, pentru BBC, unde a spus că imigrația a creat „diviziune și animozitate” în Marea Britanie.

Solistul născut la Londra, ai cărui părinți erau imigranți din Irlanda, a discutat despre efectele imigrației și și-a arătat sprijinul pentru Brexit.

Gazda BBC, Andrew Marr, l-a contrazis, întrebându-l pe solist care este diferența dintre Marea Britanie „care l-a importat pe Lydon” din Irlanda și situația actuală din Regatul Unit.

„Primul lucru pe care mi l-au spus mama și tata când eram foarte mic a fost: „Acum ești britanic! Fii britanic și fii mândru de asta!”, a răspuns Lydon. „Cel mai bun sfat și l-am urmat”.

Web radios