De vorbă cu dr. Adrian Copcea, expert diabet, nutriție și boli metabolice, despre nutrigenetică

Există teste genetice care să ne zică să mâncăm avocado și mango? Ce este, de fapt, nutrigenetica? Dr. Adrian Copcea, expert diabet, nutriție și boli metabolice, ne-a explicat cu ce se mănâncă, azi la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”

Dr. Adrian Copcea, a intrat în direct azi, la „Morning Glory cu Răzvan Exarhu”, pentru a ne spune ce trebuie să știm despre testele nutrigenetice, care par să devină din ce în ce mai populare. 

În primul rând, trebuie să înțelegem că testele acestea nu ar trebui să ne spună dacă putem mânca roșii sau mango. Mai degrabă, studiul modului în care caracteristicile genetice individuale influențează răspunsul la nutrienți (relația dintre gene, alimentație, propriul metabolism, mediul de viață și predispozițiile individuale) arată că variațiile genetice pot afecta modul în care metabolizăm alimentele. Aceste variații joacă un rol important în determinarea regimului nutrițional optim pentru fiecare persoană. persoană.


„Testele nu știu ce e aia roșie” - Dr. Adrian Copcea

Nutrigenetica e o știință care se dezvoltă din ce în ce mai rapid. Testele presupun prelevarea de salivă, adică sunt bazate pe ADN. Ne pot arăta ce substanțe metabolizăm rapid sau lent, ce deficit avem și ce vitamine sau minerale ar trebui să consumăm mai des. 

Morning Glory - 3.06.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:08:08

Morning Glory - 20.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 3

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:22

Morning Glory - 19.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 2

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:28:48

Morning Glory - 18.07.2024 - ELECTRIC CASTLE Day 1

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:10:27

Web radios