Degustare de brânzeturi, alături de expertul Marian Timofti și de chef Răzvan Crucianu

Să deguști corect brânza e mare brânză! De vorbă cu Marian Timofti, degustător profesionist, președintele juriului care a ales cea mai bună brânză semimaturată din România, și de chef Răzvan Crucianu

Emisiune de azi „Morning Glory cu Răzvan Exarhu” a decurs cum nu se putea mai bine. Marian Timofti, degustător profesionist de brânzeturi, și chef Răzvan Crucianu au ajuns în studioul Rock FM și au adus cu ei cea mai bună brânză semimaturată din România, brânza Sârbova. O emisiune pe gustul nostru!

Federația Națională a Degustătorilor Autorizați a organizat un concurs anul acesta, la care s-au înscris 27 de brânzeturi. Realizatory au primit pentru degustare brânza câștigătoare a medaliei de aur și încă un sortiment, produc de aceeași firmă. Marian Timofti și Răzvan Crucianu au parcurs alături de echipa gloryoșilor etapele degustării brânzeturilor și le-au arătat cât de multe arome și note poate avea brânza.

Sârbova o brânză produsă, în satul Sârbova, la Curtea Culorilor, cu laptele provenit din două mulsori, una de seară (lapte care se degresează) și una de dimineață, folosind laptele complet. După ce se așază în forme, brânza este presată prin zerul cald. Se scoate din forme și se pune la maturat, în pivniță, pe scânduri din lemn natural, pentru o perioadă ce poate fi de la o lună la 4-5 luni. În funcție de anotimp, consistența și aroma brânzei se schimbă. De aceea, vara când laptele este mai slab, brânza devine mai tare, iar iarna, când laptele este mai gras, brânza rămâne puțin mai cremoasă.


Morning Glory - 7.06.2024

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:26:59

MG - invitat Cristian Diaconescu

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:45:12

MG - invitați Ștefan Nanu (Director Trezorerie) și Mircea Geoană

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:34:35

MG - invitat Dragoș Stanca

Morning Glory, cu Răzvan Exarhu, 01:22:27


Web radios