Cum a fost la concertul Compact „Cântec Pentru Prieteni”

Arenele Romane au răsunat, aseară, cu sute de voci, care interpretau, alături de Compact, cele mai îndrăgite piese. Trupa a demonstrat încă o dată de ce este considerată una dintre cele mai iubite și respectate formații din România, făcând senzație în rândul mai multor generații de iubitori de rock

Concertul Compact de aseară, de la Arenele Romane, a adunat împreună mai multe generații de fani ai rockului românesc. Am avut parte de o seară memorabilă, cu o atmosferă de prietenie și de apropiere, în care am sărbătorit una dintre cele mai îndrăgite formații de 40 de ani încoace. 

Rana a fost prima trupă din deschidere, o formație de rock alternativ, fondată în 2023. Formația a fost aleasă chiar de membrii Compact. Acordurile sensibile și versurile emoționante, fără vorbe pe ocolite, au atras, în fața scenei, mai multă lume curioasă. Cu toate că e o sarcină grea să încălzești publicul, Rana a făcut o treabă fenomenală, creând o atmosferă impecabilă. Artiștii au cântat mai multe piese mai populare de ale lor, atât de primul EP, „Verde Electric”, cât și de pe cel mai recent, „Codependent”. 

Alexandra Căpitănescu, alături de noua sa trupă, a preluat, apoi, scena. Numărul ei a fost un adevărat tur de forță muzical. Cu o forță vocală incredibilă și energie electrizantă, aceasta a cântat compoziții proprii și cover-uri după „Welcome To The Jungle” și „The Great Gig In The Sky” de Pink Floyd, ambele piese fiind extrem de solicitante. Cu toate acestea, interpretarea a fost fără cusur. Nu ne așteptam la mai puțin de la câștigătoarea concursului Vocea României. Tânăra și-a găsit drumul spre muzica rock în timpul competiției, îndrumată de către Tudor Chirilă. Și, într-adevăr, a strălucit pe scena de la Arenele Romane, aseară. 

Membrii Compact au urcat pe rând pe scenă, construind, acord cu acord, un intro fenomenal, acompaniat de uralele și aplauzele publicului. Din marea de oameni se iveau zâmbete și copii urcați pe umerii părinților, care priveau entuziasmați către scenă. Prima piesă a serii a fost „Călător Spre Infinit”, care a dat tonul întregului concert, o atmosferă de visare, speranță, dar și nostalgie. 

Fiecare notă și fiecare replică au putut fi auzite clar și puternic datorită calității ireproșabile a sunetului. Evenimentul a fost însoțit perfect de designul de lumini, care a produs o aură atrăgătoare, evidențiind momentele cheie ale concertului. Emoția spectacolului a fost sporită de efectele speciale și proiecțiile vizuale. 

În plus, interacțiunea lui Paul Ciuci cu publicul a fost foarte călduroasă. Acesta a mulțumit de mai multe ori, în timpul concertului, pentru toată susținerea din ultimii 40 de ani. 

Unul dintre cele mai spectaculoase momente a fost atunci când l-au invitat pe scenă pe Alin Dincă, solistul Trooper. Împreună, artiștii au interpretat „Un Alt Început”, stârnind ropote de aplauze și emoții intense în rândul publicului. În jurul meu, lumea se ținea de mâini, se îmbrățișa și se legăna pe ritmul lent al melodiei. Alții aprindeau lanternele de la telefon, făcând Arenele să arate ca un cer înstelat. 

Compact a păstrat cele mai mari hituri pentru finalul concertului. „Fata Din Vis” a ridicat pe toată lumea din tribune în picioare. Cuplurile dansau legănat în mulțime, bucurându-se de clipele memorabile. Chiar și cei mici intonau versurile mult-îndrăgitului cântec, astfel că versurile răsunau cu o forță copleșitoare. 

„Cântec Pentru Prieteni”, celebra piesă căreia i-a fost dedicat concertul, a fost momentul de final. A fost o bucurie să mă aflu în mijlocul mulțimii, care nu îmi mai părea deloc străină. Am înțeles, din propria experiență de aseară, de ce cântecul e prețuit de atâția. Ne apropie, ne trezește cele mai frumoase amintiri și ne îndeamnă sălăsăm grijile la o parte, pentru a ne bucura cu adevărat de compania celor dragi.


Seara a fost un succes total datorită performanței ireproșabile, producției tehnice excelente și interacțiunii prietenoase cu publicul, lăsând tuturor celor prezenți amintiri neprețuite și sentimentul de nerăbdare de a reveni la următorul concert. 

Foto: Mihai Vasilescu

Web radios