Biopicul Scorpions „Wind Of Change”, în pregătire pentru anul viitor

Producția pentru „Wind of Change” este așteptată să înceapă în Europa pe finalul acestui an, cu o lansare planificată pentru 2025, care va marca și a 60-a aniversare a trupei.

Potrivit Deadline, ESX Entertainment a lui Ali Afshar, a semnat pentru realizarea și producerea filmului biopic „Wind of Change”, care va spune povestea a trei prieteni „a căror pasiune pentru rock n' roll a alimentat ascensiunea lor din cenușa Germaniei de după Al Doilea Război Mondial până la faima mondială din anii '80, ca trupa de rock cu vânzări multi-platină Scorpions".

Regizorul Alex Ranarivelo este la cârmă. Cineastul francez este cunoscut și pentru filmul din 2016, „American Wrestler: The Wizard”, care s-a inspirat din experiențele reale ale producătorului Ali Afshar. Cei doi vor colabora din nou la „Wind of Change”, un alt proiect care pare a fi apropiat de inima lui Afshar.

Afshar însuși are o legătură specială cu muzica Scorpions, pe care a descoperit-o după ce a fugit din Iran. "Când familia mea a fugit din Iran și a venit în Statele Unite," și-a amintit el, "muzica Scorpions mi-a schimbat viața - dacă nu chiar, a salvat-o."

"Sper că, spunând povestea Scorpions, putem aduce un pic din aceeași inspirație lumii".

Scorpions s-a format în Hanovra, în Germania de Vest, în 1965, iar succesul a venit la sfârșitul anilor '70. Cel mai mare hit a venit în 1991 cu „Wind of Change”, care rămâne unul dintre cele mai bine vândute single-uri rock din toate timpurile.

Klaus Meine a fost inspirat să scrie "Wind of Change" după ce a participat la festivalul „Moscow Music Peace Festival", în august 1989. Acesta a fost un eveniment important care a reunit trupe de rock din Occident și din Uniunea Sovietică, simbolizând deschiderea și schimbările din regiune. Versurile piesei reflectă speranța și optimismul pentru un viitor mai pașnic și liber, melodia devenind sinonimă cu sfârșitul Războiului Rece. 

Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images) Richie Sambora of Bon Jovi and Klaus Meine of Scorpions (centre) on stage during the finale of the Moscow Music Peace Festival, Luzhiniki Stadium, Moscow, Soveiet Union, August 1991. (Photo by Koh Hasebe/Shinko Music/Getty Images)


Foto: Getty Images/ Guliver.

Web radios