Rock News

Anthrax s-a întors în universul Stephen King

„Îți place mai sumbru? Bine, și mie,” scrie Stephen King în postfața colecției de douăsprezece povestiri care explorează partea întunecată a vieții, "You Like It Darker". Admirația reciprocă dintre pionierii thrash-ului și marele maestru al horror-ului, Stephen King, a bifat acum un nou capitol, după cum am aflat de la chitaristul Scott Ian. Single-ul trupei, "Madhouse", apare ca dispozitiv de tortură într-una dintre povestirile din colecția "You Like It Darker" a lui King.

Chitaristul Scott Ian a dat știrea pe rețelele sociale zilele trecute (1 iulie), menționând că hit-ul Anthrax a fost încorporat într-o poveste "destul de brutală" numită "Finn", care este a cincea dintre cele douăsprezece lucrări scurte din "You Like It Darker". Potrivit Revolver, fără a dezvălui prea multe, "Finn" îl are în centrul acțiunii pe un personaj ghinionist cu același nume, răpit de atacatori necunoscuți, care îl închid într-o celulă și încep să difuzeze "Madhouse" în difuzoare, ca formă de tortură.

Scott Ian, un mare fan al horror-ului, care s-a inspirat din operele lui Stephen King atunci când a scris versuri pentru Anthrax, a fost extrem de încântat, a recomadat volumul și ne-a lăsat pe contul său de Instagram fragmentul în care este menționat Anthrax.


De-a lungul anilor, Anthrax a făcut referiri la povestirile lui King, inclusiv "The Stand" ("Among the Living"), "Apt Pupil" ("A Skeleton in the Closet"), "Misery" ("Misery Loves Company") și seria epică "Dark Tower" ("Lone Justice" și "Breathing Lightning"). La rândul său, autorul a făcut anterior referire la trupă în cea de-a treia carte din "The Dark Tower", "The Waste Lands".

Melodia "Antisocial" a celor de la Anthrax a fost folosită și într-o scenă de luptă între Losers Club și o bandă de bătăuși în adaptarea din 2017 a filmului "IT", deși unul dintre bătăuși purta un tricou Metallica. :)