Pantofii albaștri din piele întoarsă ai lui Elvis au fost licitați pentru mai mult de 150 de mii de dolari

Faimoșii pantofi albaștri din piele întoarsă ai marelui, regretat cântăreț Elvis Presley s-au vândut, weekendul trecut, la o licitație, cu 152 de mii de dolari, la limita superioară a ceea ce casa de licitații Henry Aldridge & Son Ltd. se aștepta să obțină pentru aceștia

Pantofii albaștri din piele întoarsă ai lui Elvis Presley au fost vânduți pentru mai mult de 150.000 de dolari. Obiectul emblematic din garderoba regelui rock 'n' roll-ului a fost cumpărat de un colecționar american stabilit în California, în cadrul unei licitații organizate vineri de Henry Aldridge & Son, potrivit CBS News.

Presley a primit pantofii la scurt timp după ce versiunea sa a piesei „Blue Suede Shoes” a colegului său de la Sun Records, Carl Perkins, a apărut ca piesă de deschidere pe albumul de debut omonim al lui Presley, lansat în martie 1956, conform publicației Ultimate Classic Rock.

Potrivit organizatorilor licitației, „Elvis a purtat acești pantofi emblematici din piele întoarsă albastră în anii 1950 pe scenă și în afara ei. În 1958, în noaptea dinaintea plecării în armată, Elvis i-a dăruit acești pantofi prietenului său apropiat și membru al anturajului, Alan Fortas.  Pe călcâiul fiecărui pantof este ștampilat «Nunn-Bush», iar în interiorul fiecărui pantof este ștampilată mărimea 10-1/2. Acești pantofi din piele albastră bine purtați, care sunt sinonimi cu numele Elvis Presley, sunt încărcați de multă istorie”.


Presley a purtat pantofii în timpul aparițiilor publice de-a lungul anilor '50, inclusiv, cea mai faimoasă, vizita sa promoțională la The Steve Allen Show în iulie 1956, unde a cântat o versiune rezervată a hitului său „Hound Dog” pentru un câine basset hound. Puteți viziona clipul mai jos. 

 

După ce Presley a intrat în armată în martie 1958, Fortas a mai rămas proprietarul pantofilor pentru o vreme, înainte ca aceștia să fie expuși în mai multe muzee de-a lungul deceniilor.

Web radios