„Revolta Rocket Queen” care a dus la interdicția de 27 de ani a Guns N' Roses în St. Louis

Pe 2 iulie 1991, un concert Guns N' Roses în St. Louis s-a terminat în haos, intruducând trupa în istorie din motivele greșite. Incidentul este acum cunoscut sub denumirea „Revolta Rocket Queen”, iar fotografia cu Axl Rose, foarte vesel, în timp ce este reținut în mașina poliției a devenit una dintre cele mai cunoscute în istoria rockului.

La un concert din St. Louis, pe 2 iulie 1991, Axl Rose a fost deranjat de un fan cu un aparat de fotografiat. Când bodyguarzii nu au reușit să-l elimine, Rose s-a aruncat în mulțime pentru a rezolva personal problema: a confiscat aparatul, a atacat membrii publicului și echipa de securitate, înainte de a fi tras din mulțime de către membrii echipei. Revenind pe scenă, a avut următorul comentariu: „Ei bine, mulțumită securității de doi bani, eu plec acasă!”.

Deruta a fost totală nu numai pentru public, căruia nu-i venea să creadă, ci și pentru colegii de trupă ai lui Rose, Slash încercând să improvizeze și să dreagă busuiocul prin anunțul că Axl a spart microfonul și acesta ar fi motivul pentru care nu vor mai putea continua.

Concertul s-a încheiat brusc, iar publicul a decis să provoace o revoltă, echipamentul trupei a fost distrus și peste 50 de persoane au fost rănite și 15 fani au fost arestați. S-au depus acuzații împotriva lui Rose, dar nu a fost găsit vinovat.

Trupa a fost apoi interzisă în St. Louis, răspunzând acestei decizii pe copertele albumelor „Use Your Illusion I și II” (lansate ulterior), care includeau un mesaj în notele de mulțumire care spunea simplu: “Fuck You, St. Louis!”.

Guns ‘N’ Roses au revenit acolo pe 27 iulie 2017, în cadrul turneului „Not in This Lifetime… ”, după ce interdicția lor a devenit doar o amintire veche. 

Foto: Getty Images/ Guliver.


Web radios