Bosquito concertează la Kimaro 2024, în seara de 4 august

Între 2-4 august, Rock FM, Magic FM și Kiss FM se regăsesc pe aceeași frecvență, pe scena din Portul Constanța, Poarta 1, alături de unele dintre cele mai îndrăgite vedete din România! Seara de rock (duminică, 4 august) va închide festivalul, ca de obicei, iar pe scenă vor urca The VooDoo Child, Robin and the Backstabbers, Bosquito și Compact. Intrarea publicului este liberă in toate cele trei seri de festival.

Bosquito este o formație românească de muzică, fondată de Radu Almășan. Trupa abordează un fusion de rock latin cu o gamă largă de influențe care variază de la muzică țigănească, balcanică, până la elemente simfonice și de rock alternativ. 

Trupa a cunoscut succesul la începutul anilor 2000 și apoi, odată cu lansarea hiturilor „Pas cu pas”, „Doua maini”, „Hopa Hopa” sau „Întuneric în culori”, după care a fost inactivă între 2005-2010.

După comeback-ul din ultimii ani, Bosquito se bucură de o popularitate renăscută, trupa fiind printre cele mai active din România la capitolul apariții live.

Bosquito s-a concentrat exclusiv pe activitatea concertistică, fiind unul din artizanii principali ce susțin ideea de industrie muzicală bazată pe un box-office real, în funcție de vânzarea de bilete.

Despre concerte, concepții de viață și dacă se consideră vedetă sau nu, ne-a spus Radu Almășan într-un interviu din 2003 pentru Formula As:

„Ador concertele, mă simt extraordinar pe scenă, nu mai am rezerve și fac exact ce-mi trece prin cap, pentru că știu că publicul nostru agreează felul meu de-a fi. Apoi, cred că sunt unul dintre puținii artiști care, printr-un noroc pe care nu mi-l explic deocamdată, a reușit să-și păstreze toți prietenii de dinainte. Nu m-am îndepărtat de ei după ce am devenit cunoscut. Ne sunăm și acum, ne întâlnim, mergem la petreceri. Mă întreabă lumea cum de sunt atât de popular? Cum de mă îmbrac la fel că pe vremuri, cu aceiași blugi tociți? Nu mă consider vedetă? Micul meu secret e că m-am considerat vedetă tot timpul, încă de când m-am apucat să cant, și pentru mine nu e o surpriză că am devenit una adevărată. Prietenii mei așa m-au cunoscut dintotdeauna și știu bine cât am muncit pentru asta. Sunt convins că în carieră noastră vor există și urcușuri și coborâșuri, dar asta nu mă sperie. Eu vreau să trăiesc viață așa cum e ea, cu probleme, cu rezolvări, în asta stau tot farmecul și toată savoarea”.

Web radios