Rock The Underground: „Rock The Heat” - cu Cyrax, Marsquake, Avalanche Street și Solludus

Chiar dacă sezonul festivalurilor e în toi, ne putem bucura de câteva evenimente revigorante în oraș! Vă voi povesti despre trupa Alpha Q, care a avut o prestație impecabilă la „ARTmania”, weekend-ul trecut. Ieșim să „chitărim” cu gașca, în Parcul Tineretului, și mergem la un mini festival în inima Bucureștiului, cu trupele Cyrax, Marsquake, Avalanche Street și Solludus. Și cum tot se apropie festivalul KIMARO, vă atrag atenția asupra formației The Voodoo Child, musai de văzut!

Prestația Alpha Q la „ARTmania Festival”

Alpha Q e o trupă cu totul deosebită, care tratează metalul ca pe un mediu artistic maleabil, flexibil. În filosofia lor, cu care eu sunt de acord în totalitate, metalul poate avea multe forme, nuanțe și dimensiuni sonore. Nu trebuie pus într-o cutie și încuiat acolo. De aceea, ei își definesc stilul ca fiind „multi-metal”. Concertul lor de la „ARTmania” a fost impecabil. Aceștia au urcat pe scenă în calitate de câștigători ai concursului de formații făcut de organizatorii festivalului, la care sunt mândră să spun că am participat ca parte din juriu. Tot ce face Alpha Q pe scenă transmite toți anii de muncă, toată sudoarea, bucuria, pasiunea și, pentru că nu se poate fără, toate momentele în care s-au întrebat dacă sunt pe drumul cel bun, urmate de o categorică confirmare că sunt. Am stat de vorbă cu Meerah, vocalista formației, după concert, ca între prieteni. Mi-a povestit cât de mândră e de acest proiect, cât de mult iubește ceea ce face și cum, toți cei ce fac parte din trupă, sunt total dedicați muzicii. Nu m-am îndoit de niciun cuvânt. Concertul lor a fost un moment de care nu pot spune decât că „trebuia să fii acolo ca să înțelegi”. 

Foto: LivePictures.ro

Joi, în Parcul Tineretului, se organizează o adunare foarte mișto pentru pasionații de chitară. „Chităreala” se numește și nu e un eveniment cu cine știe ce organizare, cu pur și simplu o întrunire, la care muzicienii vor veni cu chitarele în parc, pe păturică și vor cânta începând cu ora 19:00, până îi țin corzile. E o inițiativă foarte faină, un alt mod de a petrece timpul. Fără ecrane, fără prostii, doar muzică și oameni faini. Vă încurajez să mergeți chiar dacă nu știți instrument, ca să vă bucurați de atmosferă! 

Duminică, la I-auzi Una, are loc un soi de mini festival, intitulat „Rock The Heat”. Trupele care vor urca pe scenă sunt Cyrax, o trupă interesantă din Italia, bucureștenii de la Marsquake, Avalanche Street, care cântă rock cu influențe de nu metal, alternativ și pop și Solludus, o trupă de progressive doom metal. Deci, publicul va avea parte de un caleidoscop de stiluri. Sunt sigură că va fi o seară memorabilă!

Duminică, totuși, nu voi fi aici, pentru că mă voi afla la KIMARO #RockNights, unde vom asculta și o trupă underground. E vorba despre ieșenii de la The Voodoo Child, incredibili pe scenă, foarte dedicați, care, cu siguranță vă vor lăsa mască. Luați aminte de la mine că în câțiva ani vor fi capete de afiș. Așa că veniți din timp la festival chit că va fi soare și cald, în Portul Constanța, la Poarta 1. Trupa asta merită din plin efortul!

 

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 30.07.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:06

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 27.08.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:04:06

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 20.08.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:06:06

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu - 13.08.2024

Rock The Underground cu Irina-Maria Marinescu, 00:02:51

Web radios