Nicu Covaci, legenda rockului românesc, a murit

Nicu Covaci, fondatorul legendarei trupe Phoenix, a murit astăzi în spital, după ce s-a luptat pentru viața sa luni de zile. La finalul lunii martie, marele artist, a trecut printr-o operație pe creier, după care a urmat un proces de recuperare

Legendarul Nicu Covaci s-a stins din viață azi, după o luptă grea pentru viața sa. Nicu Covaci, liderul trupei Phoenix în vârstă de 78 de ani, a suferit o operație pe creier la Spitalul Județean din Timișoara la sfârșitul lunii martie. Intervenția chirurgicală a lui Nicu Covaci a durat 6 ore. Specialiștii de la Secția de Neurochirurgie a Spitalului Județean Timișoara, conduși de medicul Horia Pleș, au diagnosticat un "proces expansiv intracranian".

La sfârșitul lunii martie, Nicu Covaci a fost operat timp de aproximativ 6 ore pentru extirparea unei tumori cerebrale. Mostrele prelevate au fost trimise la laborator pentru a stabili dacă tumora este malignă sau benignă. 

Membrii trupei au anunțat pe Facebook că rezultatele recente ale analizelor nu sunt favorabile.

„Oameni buni, ne-au parvenit rezultatele finale și fără echivoc ale analizei situației medicale a lui Nicu. Vom ține sub discreție diagnosticul, însă veștile nu sunt bune. Starea lui Nicu este stabilă, urmează cursul tratamentului și este sub cea mai bună îngrijire posibilă! Condiția medicală nu îi permite vizite, inclusiv noi limităm contactul, așa că adresăm rugăminte către presă a nu se insista în sensul acesta! Am promis că vă ținem la curent cu informații veridice și clare și asta vom face”, au transmis cei de la Phoenix.

Azi, aceștia au publicat următorul anunț: 


Anunțul citește:

„De azi ne-așteaptă, Dincolo,

Cel Ce Ne-a Dat Nume.

Prin TOT ce ne-a lăsat Moștenire,

Nicu Covaci este, de azi, 

Pururi,

NEMURITOR!”

Nicu Covaci a venit în vizită la Rock FM ultima dată, acum șapte luni, la emisiunea „Rock Driver cu Cristian Hrubaru”.


Web radios