KIMARO 2024 #RockNights - o sărbătoare a muzicii rock autohtone cu cântări acustice pe furtună și un omagiu cu totul deosebit pentru Nicu Covaci

KIMARO 2024 s-a încheiat cu seara #RockNights. Furtuna scurtă, dar puternică, nu a putut opri nici spectacolul, nici festivalierii, care au rămas în fața scenei cântând și dansând în ploaie. Am avut parte de momente speciale alături de The Voodoo Child, Robin And The Backstabbers, Bosquito și Compact

Ultima seară a festivalului „KIMARO 2024” a început cu un cer amenințător și, în ciuda vremii, o atmosferă foarte veselă. The Voodoo Child a fost prima trupă a serii. Tinerii au ajuns la probe dimineață, după doar câteva ore scurte de somn și, cu toate acestea, au oferit un spectacol plin de energie, pe care l-au dus la capăt cu flăcări în ochi. Am văzut trupa de mai multe ori și niciodată nu a dezamăgit. De fiecare dată a livrat un show excepțional care a dat publicul pe spate. S-a văzut clar câtă dedicare, câtă muncă și câtă pasiune stă la baza distracției de pe scenă. Cu unii dintre cei mai buni tineri instrumentiști și una dintre cele mai bune voci feminine de rock, The Voodoo Child prezintă mai mult decât potențialul de a deveni o trupă mare. Dacă se țin tot așa de treabă, sunt sigură că vor ajunge o adevărată valoare a rockului autohton. Ne-am simțit minunat să îi avem alături de noi! 

Vremea nu a mai rămas de partea noastră după ce The Voodoo Child a coborât de pe scenă. În timp ce tehnicienii aranjau scena pentru cântarea celor de la Robin And The Backstabbers, a început o furtună torențială. Scena era plină de apă, echipa tehnică alerga prin ploaie să asigure echipamentele, zona de backstage s-a inundat teribil, cu bălți mari și lume care fugea haotic prin ploaie să se adăpostească. Ploaia ținut-o tot așa în jur de 40 de minute, moment în care ne-am dat seama că timpul nu ne mai permitea să ținem și concertul Robin And The Backstabbers. Lumea care rămăsese în fața scenei sărea și striga „Cântă! Cântă!”. Robin a ieșit în fața scenei și a explicat situația, însă publicul nu renunța. Astfel, muzicienii s-au strâns pe marginea scenei și au cântat la rece pentru tinerii fani. S-a creat o atmosferă superbă, intimă, în care conexiunea dintre admiratori și formație a ajuns la o intensitate greu de descris în cuvinte. 



După cântarea Robin And The Backstabbers, ploaia trecea încetul cu încetul. Îmi place să cred că energia eliberată în cadrul momentului improvizat a alungat vremea rea. După o rapidă verificare a echipamentului tehnic, ni s-a dat ok-ul să continuăm spectacolul.

Bosquito a urmat pe scenă și a adus și mai multă lumină în înnoratul Port Constanța. Toate emoțiile noastre, din culise, s-au disipat când trupa a început să cânte. Băieții au adus cu ei un spectacol memorabil cu quartet de coarde, suflători, percuționist, toate elementele pentru a genera o nebunie incredibil de frumoasă. Am mai spus-o și o voi mai spune de câte ori am ocazia - Bosquito e o formație extrem de valoroasă, care posedă talentul rar-întâlnit de a aparține oricărui suflet o ascultă, indiferent de preferințele muzicale, indiferent de gusturi. Nu am fost, până acum, la o petrecere bună la care să nu se cânte măcar o piesă Bosquito. Concertul lor a fost o explozie de culoare și viață. Îmi pare rău că nu a putut toată lumea să vadă cântarea din spate, cu marea în dreapta și cu zâmbetele aruncare de Radu Almășan în spate, către instrumentiști. 


Bosquito, împreună cu Cristian Hrubaru au adus și un omagiu regretatului Nicu Covaci, legendarul artist, fondator al trupei Phoenix. Ei, împreună cu publicul, au cântat „Fie să renască”. Dintr-o situație foarte tristă, artiștii și cei prezenți la spectacol, au creat un moment vesel, în care i-au sărbătorit viața marelui muzician, așa cum cred că Nicu și-ar fi dorit. 

Finalul serii ne-a adus pe scenă o formație pe care o îndrăgim de patru decenii, legendara trupă Compact. Nu a existat om în public să nu știe piesele și să nu danseze pe ritm. Ca de obicei, publicul a cântat la unison cele mai populare piese precum, „Un alt început” și „Fata Din Vis”. Pentru interpretarea „Cântec Pentru Prieteni” l-au invitat pe Cristian Hrubaru pe scenă. A devenit o mică tradiție ca, atunci când membrii Compact și colegul nostru se întâlnesc, să cânte împreună. Ne bucurăm la fel de tare de acest obicei, de fiecare dată. De altfel, Compact are o aură aparte, care ne îndeamnă pe toți să ne avem mai aproape, să fim mai buni și să fim mai atenți la cei din jurul nostru. Are talentul de a face oamenii să se simtă de parcă aparțin, atunci când cântă. Concertul lor a fost de o frumusețe rară și de un profesionalism imaculat. 


Web radios