„Good guy” Dave Grohl numește cel mai amabil muzician din metal

Cel cunoscut în comunitatea rock drept cel mai amabil dintre rock-star-urile actuale, într-o industrie muzicală caracterizată mai degrabă de expresia „dog-eat-dog”, Dave Grohl este mereu dispus să își împărtășească laudele și admirația pentru alți artiști. Iar istoria îi amintește pe cei buni pentru că poveștile despre caracterul lor devin parte din moștenirea lăsată.

Modelul pentru cele de mai sus le-a găsit Dave Grohl în chitaristul Pantera, Dimebag Darrell, la un Ozzfest la care ambele trupe au cântat. Mai precis, în 1998, Korn și-a anulat apariția la festivalul lui Ozzy Osbourne, iar Foo Fighters a fost adusă pentru a umple locul lăsat gol. Panica a pătruns însă în venele lui Grohl nu numai la gândul că va trebui să înlocuiască Korn, la mare vogă și cu o bază puternică de fani, ci și când a văzut programul zilei: Slayer, Pantera și Black Sabbath.

„Trebuia să urcăm pe scenă după Pantera”, își aduce aminte Grohl într-un interviu pentru Rolling Stone. „Eram atât de îngrozit! O să fie o revoltă. O să fiu tras pe roată”.

Dimebag Darrell a fost cel care l-a liniștit pe Grohl, iar bunătatea și entuziasmul pe care i le-a arătat au rămas un model pentru mai tărziu:

„Acea ospitalitate din culise pe care încercăm să o avem, provine de la Pantera”.
„Dimebag Darrell era cel mai amabil nenorocit de om din lume. Era cel mai bun prieten al tuturor. Și puteai simți acea energie când cânta”, a adăugat el în ceea ce este, probabil, cel mai frumos compliment și unul la care toată lumea ar trebui să aspire.

Web radios