Foreigner lansează single-ul „Turning Back the Time”, cu Lou Gramm la voce

Piesa, care datează din anii 1990, dar nelansată până acum, apare pe o compilație cu cele mai mari hituri și servește drept titlul acesteia.



Compilația „Turning Back the Time” urmează să sosească pe 4 octombrie și conține în total 18 cântece, inclusiv clasice precum „Cold as Ice”, „Hot Blooded”, „Waiting for a Girl Like You” și „Jukebox Heroes”, printre altele.

Piesa „Turning Back the Time” a fost înregistrată inițial ca demo în 1996, după ce chitaristul Mick Jones și compozitorul Marti Frederiksen au colaborat la melodii pentru filmul „Strange Fruit” din 1998. Cei doi au decis să continue să scrie și să înregistreze noi melodii pentru Foreigner, cu solistul trupei de atunci, Lou Gramm la voce.

Potrivit lui Jones, „Turning Back the Time” nu este singura melodie nelansată cu Gramm, care s-a despărțit de grup în 2003.

„Există o serie de cântece pe care eu și Lou Gramm le-am scris împreună, care nu au văzut niciodată lumina zilei”, a spus Jones pentru Billboard. „„Turning Back the Time” a fost scrisă împreună cu Marti Frederiksen. Eu și Marti am revăzut și am reelaborat recent melodia. Datorită timpului care a trecut, am putut să ne întoarcem la ea cu o perspectivă nouă.”

Foreigner, cu solistul Kelly Hanson din 2005 încoace, se află în mijlocul unui turneu de rămas bun care a început anul trecut. 

Deși Jones este încă membru oficial al trupei, el s-a retras din turnee din cauza diagnosticului Parkinson. Separat, Gramm, care cântă spectacole cu trupa sa solo, și-a anunțat iminenta retragere din turnee la începutul acestui an.

Foto: Getty Images.

Web radios