Trupa de stoner/grunge Vandaal a lansat single-ul „Paranoia”

După o perioadă de restructurări și regrupări, trupa bucureșteană Vandaal lovește din nou cu single-ul „Paranoia”

Pe băieții de la Vandaal i-am cunoscut anul trecut, după lansarea EP-ului „Fear And Loathing In The East”, un material care m-a prins și care nu mi-a părăsit playlist-ul până acum. Au cucerit publicul de rock underground cu sunetul îndrăzneț și tupeist și cu show-urile incredibil de energice, cu atitudine.

După câteva luni pe val, Vandaal a început o perioadă de pauză creativă și de restructurări, în care nu s-au auzit foarte multe, însă iată că azi dau primul semn că vor reveni pe scenă curând. Single-ul „Paranoia” a apărut azi pe toate platformele de streaming, excepție făcând platforma YouTube, unde piesa va avea premiera la ora 19:00. E o piesă puternică, de impact, cu puternice influențe de metal, care, totuși, rămâne fidelă rădăcinilor de stoner rock și grunge ale trupei, prin accentele liniei melodice.


Am luat legătura cu ei, pentru a afla mai multe despre piesă. Iată ce au avut băieții de spus.

„E o față nouă a trupei Vandaal, care poate să rămână ceva vreme... Sau nu. Depinde de cum ne simțim. Ne aflăm într-o perioadă de experimentare, de explorare creativă. Asta nu înseamnă că renunțăm la stilul nostru, combinația dintre stoner și grunge. Vrem doar să dovedim că putem face mult mai multe și că nu ne limităm creativitatea între bariere rigide”. – Laurențiu „Larry” Țăruș, chitarist Vandaal.

„Pentru mine, piesa și mesajul pe care am vrut să îl transmit reprezintă experiențele prin care am trecut în ultimii trei ani – paranoia și felul în care am deviat de la drumul meu inițial, combaterea tuturor experiențelor negative și felul în care am încercat să ies din situațiile care m-au încercat. În piesă povestesc cum s-au răsfrâns toate lucrurile astea asupra mea, cum mi-am pierdut încrederea în oameni, cum, când am avut nevoie de ajutor, am fost lăsat baltă, dar și despre cum am reușit, cu greu, să depășesc momentele astea. În principiu, versurile reprezintă vocile din capul meu. Cât despre structura muzicală și influențe, au fost inspirate de concertul Lazarvs. Ne-au influențat mult sunetul. Ne-a plăcut foarte mult, chiar dacă am fost o mână de oameni, dintre care și membrii Vandaal. Se vede de ce a ajuns Lazarvs la acest nivel, e cea mai mare trupă de metal din Ungaria. Ne-a impresionat tare mult!” – Alexandru „Hashu” Hasovschi, solist Vandaal. 


Web radios