Oasis a îngropat securea războiului și anunță reuniunea, la 15 ani de la destrămare

După ani de zvonuri și speculații, Oasis s-a reunit în sfârșit pentru a anunța un turneu pe stadioane în Marea Britanie și Irlanda pentru 2025. Vestea a venit când se împlinesc 15 ani (fără o zi) de când trupa s-a destrămat.

Pe 28 august 2009, Noel Gallagher părăsea Oasis, supunând că nu mai poate lucra alături de fratele sau, Liam. Trupa urma să susțină în acea zi un concert la festivalul parizian Rock en Seine, însă acesta a fost anulat în ultima clipă. Anunțul destrămării trupei Oasis și al anulării reprezentației, făcut de trupa de deschidere, a fost considerat o glumă de audiență.

După săptămâni recente de speculații care sugerau că giganții Britpop-ului vor reveni, anticipația a atins cote maxime în acest weekend când Liam Gallagher a folosit recitalul său de la Reading Festival 2024 de duminică (25 august) pentru a provoca cu un anunț. Conturile de social media ale Oasis și ale fratelui Noel au distribuit ieri același teaser, anunțând un mesaj astăzi (marți, 27 august).

Trupa nu a dezvăluit încă cine va face parte din restul formației, în afară de Liam și Noel, dar în această săptămână au apărut știri în presa muzicală din Marea Britanie potrivit cărora „niciun alt membru original al Oasis nu este așteptat să se alăture reuniunii” (NME) și că „membrii formației High Flying Birds a lui Noel Gallagher vor participa la concerte” (NME).

Turneul, scrie presa din Regatul Unit, se pare că va aduce un profit colosal de 400 de milioane de lire sterline. Discuțiile despre turneu s-au aprins în weekend, când Liam Gallagher s-a apucat să comenteze online la un articol publicat de The Times, pe tema posibilei reuniuni. Un fan a comentat, cu umor, „Asta (reuniunea - n.r.) va dura vreo cinci secunde”, iar Liam i-a răspunst: „Ai un glob de cristal, idiotule?”.

Datele turneului sunt următoarele:

JULY 2025

4 – Cardiff, Principality Stadium

5 – Cardiff, Principality Stadium

11 – Manchester, Heaton Park

12 – Manchester, Heaton Park

19 – Manchester, Heaton Park

20 – Manchester, Heaton Park

25 – London, Wembley Stadium

26 – London, Wembley Stadium

AUGUST 2025

2 – London, Wembley Stadium

3 – London, Wembley Stadium

8 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium

9 – Edinburgh, Scottish Gas Murrayfield Stadium

16 – Dublin, Croke Park

17 – Dublin, Croke Park

Foto: Facebook Oasis.

Web radios