Bryan Ferry a lansat prima melodie originală în mai bine de un deceniu, „Star”, cu Amelia Barratt

„Star” este una dintre cele 81 de melodii care vor apărea pe „Retrospective: Selected Recordings 1973-2023”, care va avea lansare pe 25 octombrie. Cele cinci discuri în care este împărțită retrospectiva acoperă întreaga sa carieră solo, trecând prin cele 16 albume solo apărute pe parcursul unei cariere muzicale care se întinde pe 50 de ani.


Un comunicat de presă notează că „Star” „a început ca o schiță a lui Trent Reznor și Atticus Ross de la Nine Inch Nails, dezvoltată de Bryan Ferry și Amelia Barratt”.

„Retrospective” este împărțit în cinci părți: „The Best of Bryan Ferry”, „Compositions”, „Interpretations”, „The Bryan Ferry Orchestra” și „Rare and Unreleased” și include piese precum cover-urile lui Ferry ale melodiilor lui Bob Dylan, favoritele R&B, versiuni instrumentale ale clasicelor Roxy Music și materiale mai noi.

Roxy Music a fost inclusă în Rock & Roll Hall of Fame în 2019. În 2022 au lansat un turneu de aniversare a 50 de ani, despre care chitaristul Phil Manzanera a spus recent că va fi ultimul în care trupa va cânta live împreună.

Foto: Getty Images.

Web radios