David Gilmour și-a surprins fanii cu prima sa apariție live după patru ani

Legenda Pink Floyd a urcat pe scenă în East Sussex, ]ntr-un concert improvizat, alăturându-se fiicei sale, Romany Gilmour, pentru a interpreta „Wish You Were Here” de pe albumul Pink Floyd din 1975 cu același nume.

Romany l-a invitat pe tatăl ei să i se alăture pe scenă, întrebându-l în glumă dacă vrea să „vină să mă eclipseze”. Colaborarea lor nu este o premieră, Romany contribuind cu voce și harpă la două piese de pe „Luck and Strange”, cel mai nou album Gimour, pe „Between Two Points” și piesa bonus „Yes, I Have Ghosts.” Aceasta din urmă a fost lansată inițial ca single în 2020, marcând prima lor colaborare.


Concertul surpriză vine tocmai când Gilmour se pregătește pentru viitorul său turneu, în sprijinul noului său album. Turneul va include date în Statele Unite în octombrie și noiembrie, împreună cu rezidențe la Royal Albert Hall din Londra și Circo Massimo din Roma.

Ultima apariție live a lui Gilmour a fost în 2020, la un concert omagial pentru co-fondatorul Fleetwood Mac, Peter Green, la London Palladium. 

„Wish You Were Here” este una dintre piesele preferate ale fanilor, așa că a fost aproape mereu inclusă în setlisturi, fie în concerte intime, mici, fie în spectacole de mare amploare, cum ar fi la Royal Albert Hall.

„Wish You Were Here” a fost cântată frecvent în turneele Pink Floyd după lansarea albumului omonim în 1975, fiind inclusă în multe dintre concertele din anii '70, '80 și '90, în special în cadrul turneului „In the Flesh” și „Division Bell”.

În cariera solo, David Gilmour a interpretat piesa în majoritatea concertelor sale, inclusiv în turneele pentru albumele „On an Island” (2006) și „Rattle That Lock” (2015-2016), așa că ne așteptăm să auzim o variantă live și în viitorul turneu.

Din video-ul postat recent pe contul său de YouTube, din repetițiile pentru turneul „Luck and Strange”, din era Pink Floyd, mai sunt „Breathe” și „Money”.


Foto: Getty Images.

Web radios