Monumentul dedicat lui Adi Bărar a fost dezvelit la Timișoara

Aseară, la Cristian Hrubaru, în #RockDriver, la numai o oră după ce monumentul lui Adi Bărar a fost dezvelit la Timișoara, Adi Igrișan și Sorin Stanca ne-au dat cele mai proaspete amănunte.

Adi Bărar a murit în anul 2021, iar statuia sa, ridicată la la iniţiativa prietenului său, revoluţionarul Corneliu Vaida și a comunității moto din Timișoara, chiar dacă a întâmpinat câteva probleme birocratice, a fost, în sfârșit ridicată. Monumentul a fost amplasat într-un parc din apropierea centrului oraşului Timişoara şi poartă numele ”Adi Bărar- Marea Trecere”, fiind realizat de Lidia Saskia Menczel.

RD - invitați Adi Igrișan și Sorin Stanca, despre monumentul lui Adi Bărar

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:16:07

Rock Driver - 5.09.2024 - Răzvan Exarhu în căutarea joii perfecte pentru a reveni la radio

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:07:45

Rock Driver - 30.08.2024 - invitat, Petre Magdin, căruia echipa Rock FM îi urează „La mulți ani!”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:05:13

Rock Driver - 26.08.2024 - invitați Valeriu Nicolae și Anca Sandu, de la Asociația Casa Bună, despre festivalul „Planeta Nucșoara”

Rock Driver, cu Cristian Hrubaru, 00:11:27

Așa cum a subliniat Sorin Stanca, precedentul s-a creat și există în acest moment pârghiile necesare ca mai mulți artiști meritorii să primească o statuie.

„Este o modalitate de a ne arăta respectul și prețuirea pentru niște oameni care au avut o contribuție mare”, a declarat Adi Igrișan pentru Rock FM. 

Pe poartă stau scrise câteva versuri din piesa ”Aproape de voi”: ”Nu ştiu cât timp mi-a mai rămas/ Dar vreau vreau să mi-l petrec/ Cu voi care mi-aţi fost alături la bine şi la greu/ Şi de-o fi şi eu să mor/ Nu vreau să va întristaţi/…Îi mulţumesc Celui de Sus/ Că mi v-a dat prieteni buni/ Şi nu-s singur pe acest drum”, notează new.ro.

Adi Barar a fondat Cargo in 1985, la Timisoara, alaturi de Carol Bleich (baterie), Tavi Iepan (chitară), Tibi Gajdo (bas), Dinel Tollea (clape) şi Nae Tarnotzi (voce). După mai multe schimbări de componenţă, Leo Iorga a fost cooptat ca solist. El a făcut parte din trupă până în 1989, an în care Ovidiu Ioncu, poreclit “Kempes“, a câştigat concursul organizat pentru postul de solist.

Anul 1990, este cel al afirmarii trupei Cargo, aceasta participand la principalele show-uri din Romania postcomunista.

Cargo are o istorie care a continuat pe parcursul a 4 decenii, timp în care a lansat 10 albume, a avut nenumărate apariții pe compilatii și a câștigat numeroase premii, precum: MTV Music Award în 2004 pentru “Best Rock”, o nominalizare la MTV European Music Awards pentru “Best Romanian Act”, Dublu Disc de Aur în 2004 pentru albumul “Spiritus Sanctus” (2004), MTV Music Award pentru “Best Rock” (2005) și Discul de Aur pentru albumul “XXII” (2008), potrivit infomusic.ro

Membrii formației Cargo au fost decorați de președintele Klaus Iohannis cu Ordinul Meritul Cultural. Distincțiile le-au fost acordate în cadrul unei ceremonii, ce s-a desfășurat pe 15 martie 2016 la Palatul Cotroceni.

Foto: News.ro

Web radios