Sfârșit de drum pentru Uriah Heep. Trupa a anunțat turneul de adio

Mick Box mulțumește fanilor pentru sprijinul lor și dezvăluie că trupa a luat decizia dificilă de a încheia turneele globale anul viitor, sub un titlul „The Magician’s Farewell”. Turneul va începe în februarie 2025, iar deocamdată au fost anunțate doar concertele britanice. Desigur, se așteaptă ca acesta să fie extins.

Uriah Heep este recunoscută pe scară largă ca o trupă care a făcut pionierat în hard rock, heavy metal și rock progresiv. Ascensiunea lor în anii '70 a fost marcată de hituri precum „Easy Livin'” de pe albumul „Demons and Wizards” (1972), „Gypsy,” „The Wizard,” „Stealin'”, "Lady in Black" și „Sweet Lorraine”.


"Lady in Black”, inclusă pe albumul Salisbury din 1971, a fost scrisă de Ken Hensley în doar câteva minute, într-un moment spontan de inspirație. Potrivit lui Hensley, el a compus piesa după ce a avut o ceartă cu colegii de trupă, ceea ce i-a declanșat starea emoțională care a dus la scrierea acestei balade. Piesa a devenit un hit uriaș în ciuda faptului că solistul principal al trupei, David Byron, nu a fost implicat în interpretarea ei.

Cu un număr remarcabil de 25 de albume de studio lansate de-a lungul carierei lor, cel mai recent album al Uriah Heep, „Chaos & Colour”, a apărut în 2023.

Alături de Mick Box, lineup-ul actual al trupei include Bernie Shaw la voce, Phil Lanzon la clape, Russell Gilbrook la tobe și Dave Rimmer la bas. 

Web radios