Paul McCartney a interpretat live piesa The Beatles „Now And Then”

Evenimentul s-a întâmplat în premieră la concertul din 1 octombrie, din Uruguay, seara de deschidere a turneului său „Now And Then”, care urmează să continue în America de Sud, Marea Britanie și Europa în următoarele luni.

Lansată în noiembrie 2023, „Now And Then” este melodia finală a celor patru muzicieni din Liverpool. A fost realizată cu ajutorul tehnologiei AI și ultima piesă care îi include pe toți membrii: McCartney, Ringo Starr și George Harrison și John Lennon, care nu mai sunt printre noi. Deși cântecul a ocupat un loc special în inima lui McCartney, în parte pentru că ultimele cuvinte pe care Lennon i le-a spus personal au fost „Gândește-te la mine din când în când, vechi prieten”, producția lui a fost abandonată.

Paul McCartney a cântat melodia la pian, în timp ce pe ecranul din spatele lui erau redate imagini din videoclipul regizat de Peter Jackson. 


NME punctează și alte momente importante în timpul nopții de deschidere a turneului „Now And Then”: o interpretare a piesei „My Valentine”, dedicată soției sale Nancy Shevell, o interpretare a piesei „In Spite Of All The Danger” de la The Quarrymen (formația care avea să evolueze ulterior în The Beatles), „Something” - dedicată lui George Harrison și „I’ve Got a Feeling”, interpretată ca un duet virtual cu Lennon.

Pe 1 noiembrie, BBC One și-a schimbat programul pentru a difuza un film despre realizarea single-ului final al The Beatles, „Now and Then”. 

Pelicula spune povestea călătoriei piesei „Now And Then”, de la un demo brut furnizat de Yoko Ono, pe care trupa nu a putut să-l termine în timpul sesiunilor de înregistrări din 1995, care au dus la single-urile „Real Love” și „Free As A Bird” de anul următor, până la statutul său actual, de „ultima melodie a The Beatles”.

Foto: Getty Images.

Web radios